Kultúra

Kettős jubileumot ünnepelnek idén ősszel a szombathelyi AGORA Savariában

Az AGORA Savaria Filmszínházban szombat délután mozitörténeti kiállítás nyílik

Az AGORA Művelődési és Sportház (MSH) fennállásának 60. évfordulóját és az AGORA Savaria Filmszínház működésének 50 évét ünneplik idén szeptemberben jubileumi programokkal Szombathelyen – közölte az MTI-vel szerdán az AGORA Savaria Nonprofit Kft.

Kettős jubileumot ünnepelnek idén ősszel a szombathelyi AGORA Savariában
Kettős jubileumot ünnepelnek idén ősszel a szombathelyi AGORA Savariában
Fotó: Facebook/AGORA Savaria

Az AGORA Savaria Filmszínházban szombat délután mozitörténeti kiállítás nyílik. Vasárnap délelőtt mesefilmeket, délután helyi filmhíradókat vetítenek, este pedig Reisz Gábor Magyarázat mindenre című, a velencei filmfesztiválon is díjazott alkotásának premier előtti, közönségtalálkozóval egybekötött vetítését láthatják az érdeklődők.

Szeptember 30-án az AGORA Művelődési és Sportház 60. születésnapján olyan egyesületek, csoportok lépnek színpadra, amelyek valaha otthonuknak tekintették az épületet. Széles a paletta, hiszen a néptánctól és a népzenétől kezdve a társastáncig, a fúvós- és kórusmuzsikától az elektronikus zenéig, a színházi produkcióktól a slam poetryig bezárólag sokféle műfaj szerepel a repertoárban – írták a programajánlóban.

A szeptember 30-án 18 órakor kezdődő jubileumi gálaműsorban fellépő helyi vagy elszármazott művészek mellett Varga Viktor is zenél, végül pedig DJ-k veszik át a nagyszínpadot: Szombathely legendás lemezlovasára, a nemrégiben elhunyt Neczpál Györgyre DJ-maratonnal emlékeznek pályatársai és fiatal feltörekvő kollégái.

Az ősz során az MSH-ban két alkalommal is fellép Pintér Béla és Társulata, októberben az Anyaszemefénye, novemberben pedig Az Imádkozó című darabbal érkeznek Szombathelyre.

Az MSH őszi és téli koncertkínálatában szerepel Zorán, a Leander Kills, Geszti Péter és csapata, Janza Kata és vendégei, a BSW, Rúzsa Magdi, Varga Miklós, Curtis, az Edda, de lesz Omega- és Cserháti Zsuzsa-emlékkoncert, gospelkoncert és rockkarácsonyt is tartanak.

Kapcsolódó írásaink