Kultúra

Quimby Class&Roll-koncert jövő márciusban az MVM Dome-ban

Csaknem nyolc év után ad újra arénakoncertet a Quimby. Az egyik legnépszerűbb hazai zenekar 2024. március 9-én az Danubia Zenekarral kiegészülve az MVM Dome-ban lép színpadra.

Quimby Class&Roll-koncert jövő márciusban az MVM Dome-ban
Quimby Class&Roll-koncert jövő márciusban az MVM Dome-ban
Fotó: Facebook/Quimby

A Quimby 2018-ban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon már játszott együtt a(z akkor még Óbudai) Danubia Zenekarral. Jövő tavasszal az MVM Dome-ban Balassa Krisztián vezényletével több dal nagyzenekari átiratban fog megszólalni – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, 2024 márciusáig a Quimby szünetelteti a fellépéseket, és minden energiáját a Class&Roll-koncertre összpontosítja, hogy egy különleges produkcióval léphessen a közönség elé.
   
A Quimby 1991-ben alakult Dunaújvárosban, és a kilencvenes évek második felére már az ország legjobb zenekarai között tartották számon. A Kiss Tibor (ének, gitár), Varga Livius (ütőhangszerek, ének-vokál), Balanyi Szilárd (billentyűk, vokál), Kárpáti Dódi (trombita, ének), Mikuli Ferenc (basszusgitár) és Gerdesits Ferenc (dob) által alkotott együttes eddig tizenhét lemezt jelentetett meg, miközben saját, összetéveszthetetlen hangot alakított ki a hazai könnyűzenei színtéren.
   
Legutóbbi kiadványuk a 2016-os Aréna-koncertet megörökítő Micsodaország – Tragikomédia egy hosszú felvonásban című, 2017-ben megjelent DVD volt. Nagy slágereik közé tartozik mások mellett a Hintalógalopp, a Fekete Lamoure, az Autó egy szerpentinen, a Halleluja, a Libidó és a Most múlik pontosan.
   
„Amikor öt ével ezelőtt a Margitszigeten lejöttünk a színpadról, rögtön eldöntöttük, a Class&Rollt ki szeretnénk bővíteni, hogy még több embernek megmutathassuk. Az a nyarunk már tele volt, majd jöttek a lezárások, most azonban eljött az alkalom. A klasszikus zenei átiratok mellett színtiszta Quimby-dalokat is játszunk a koncerten. Ezek úgy fognak megszólalni, mint amikor a stúdióban feljátszottuk őket, hiszen ott lesz velünk élőben egy fúvós szekció is” – idézte Varga Liviust a közlemény.
 
A Class&Roll zenei átiratait Ott Rezső zeneszerző készíti, a koncerten közreműködik Vastag Gábor (gitár) és Tóth Sándor (szaxofon).

Kapcsolódó írásaink

Eleven ősz + Galéria

ĀA Bartók Béla út Szent Gellért tértől a Móricz Zsigmond körtérig, valamint a Feneketlen tóig tartó szakaszának üzletei, bárjai, éttermei és galériái kapcsolódtak a kulturális programsorozathoz

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom