Kultúra

Megváltoztatták a velencei filmfesztivál nyitófilmjét a hollywoodi sztrájk miatt

Mégsem Luca Guadagnino Challengers című filmjével nyílik meg augusztus 30-án a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál a hollywoodi színészek és forgatókönyvírók közös sztrájkja miatt – jelentették be szombaton a filmmustra szervezői.

Megváltoztatták a velencei filmfesztivál nyitófilmjét a hollywoodi sztrájk miatt
Luca Guadagnino
Fotó: Vivien Killilea / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A közlemény szerint a Szólíts a neveden rendezőjének teniszvilágban játszódó új produkciója helyett az olasz Edoardo De Angelis olasz rendező Comandante című, második világháborús témájú filmjét mutatják be augusztus 30-án, szerdán a velencei Lidón álló Palazzo del Cinema nagytermében.

A fesztivál közlése szerint Guadagnino filmjét a készítők vonták vissza. Az amerikai média szerint a produkció gazdái attól tartanak, hogy a Challengers kevésbé lenne sikeres a női főszereplőnek, a 180 millió Instagram-követővel rendelkező Zendayának a marketingben való aktív részvétele nélkül. A film világpremierjét 2024-re halasztották az 1960 óta nem látott méretű sztrájk miatt.

A Challengersben Zendaya az egykori teniszfenoménból lett edzőt, Tashi Duncant alakítja, akinek férje, Art (Mike Faist) egykori legjobb barátjával Patrickkal (Josh O'Connor) kerül szembe a pályán. Luca Guadagnino korábban hangsúlyozta, mennyire meghatotta, hogy a fesztivál a filmjével nyílik meg.

Edoardo De Angelis filmje, a Comandante 26 belga hajótöröttnek egy tengeralattjáró kapitánya (Pierfrancesco Favino) általi megmentéséről szól a második világháború idején. A 44 éves rendező neve leginkább az Elválaszthatatlanok című 2016-os filmdrámáról és A felnőttek hazug élete című Netflix-sorozatról ismert.

Kapcsolódó írásaink