Kultúra

A METU a Tudás fájával van jelen az EFOTT-on

Az állandó változás és a változáshoz való alkalmazkodás szükségessége az utóbbi évek egyik legnagyobb kihívása, amellyel a felsőoktatás résztvevői szembenéznek. Hogyan lehet az állandó változásra felkészíteni a felsőoktatásban tanulókat, akik nemsokára önálló egzisztenciát építenek, és a munkaerőpiac gerincét adják – ezekről a húsbavágó kérdésekről osztották meg gondolataikat a Budapesti Metropolitan Egyetem szakértői az EFOTT-on.

A METU a Tudás fájával van jelen az EFOTT-on
A Budapesti Metropolitan Egyetem standján nemcsak a Tudás fájával, de mindennap gondolatébresztő előadásokkal is várja a fesztiválozókat
Fotó: METU

„Az egyetemi oktatásnak egyértelműen a munkaerőpiac szempontjából releváns készségek fejlesztése felé kell elmozdulnia. Fontos szerepet kap például az analitikai gondolkodás, a problémamegoldás, az interperszonális kommunikáció és az informatikai készség. Ehhez a felsőoktatásnak is alkalmazkodnia kell, ezért az intézményeknek a gyakorlati tanulási tapasztalatokra és az iparági együttműködésekre kell helyezniük a hangsúlyt, mert a hallgatók ezektől lesznek versenyképesek, amikor munkába állnak” – hangsúlyozta Dr. Kovács Attila, a Budapesti Metropolitan Egyetem Üzlet Kommunikáció és Turizmus karának dékánja.

„Intézményünkben az általunk fejlesztett myBRAND módszert alkalmazzuk, amely egyedülálló, innovatív tanulási, tanítási módszertan olyan haladó eszközrendszerrel, amellyel a hallgató felépítheti a tudáson alapuló, személyes brandjét és a saját szakmai portfólióját, amellyel már magabiztosan léphet majd ki a munkaerőpiacra” – tette hozzá.

„Az egyéni készségfejlesztés mellett a másik fő vonulata oktatásunknak a kollaboráció ösztönzése. Fontosnak tartjuk a szakokon, specializációkon, sőt, karokon átívelő együttműködéseket, amelyekkel a hallgatók más képzések hallgatóival hozhatnak létre közös projekteket, mert a való életben is ennek az erősségét látjuk. A mesterséges intelligenciával kapcsolatban oktatóinkat minden eszközzel – továbbképzésekkel, workshopokkal – arra ösztönözzük, hogy ne a hallgatói plágium eszközeként tekintsenek rá, hanem egy olyan eszközrendszerként, amely most alakul, de már az is látszik, hogy alapvetően fogja megváltoztatni a munkavégzést, amelyre nekünk a hallgatóinkat fel kell késztenünk. Ezért minden ellentmondásossága ellenére az a feladatunk, hogy megismerjük és kiaknázzuk a benne rejlő lehetőségeket” – tette hozzá dr. Naárné dr. Tóth Zsuzsanna, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatási rektorhelyettese.

Csidei Balázs, a Budapesti Metropolitan Egyetem humánerőforrás-igazgatója pályaválasztási, karriertanácsokkal várta a fiatalokat. A kerekasztal-beszélgetésen hangsúlyozta, hogy „mindkét karunkra, az üzletire és a művészetire is komoly szaktekintélyeket igyekszünk oktatói gárdánkba hívni, akár állandó, akár vendégelőadónak”.

„A szakmai kiválóság mellett a másik kritérium, hogy a hallgatók egyéni fejlődését a középpontba állító, őket partnerként kezelő, projektek vagy alkotások létrehozására fókuszáló oktatási módszertanunkkal azonosulni tudjanak. Oktatóink folyamatos képzését és nemzetközi mobilitását éppolyan fontosnak tartjuk, mint a hallgatóinkét” – szögezte le Csidei Balázs.

A Budapesti Metropolitan Egyetem standján nemcsak a Tudás fájával, de minden nap gondolatébresztő előadásokkal is várja a fesztiválozókat.

Kapcsolódó írásaink