Kultúra

„Velünk felfedezhető a világ” régészeti programok és fesztiválházasság

A Magyar Nemzeti Múzeum a magyar történelem tárgyi emlékeit kutatja fel, gyűjti és mutatja be. Ez a feladat nemcsak a jelenben fontos, hanem a jövőben is, így a múzeum célja, hogy a lehető legszélesebb körben népszerűsítse ezt a küldetést a fialatok körében is.

„Velünk felfedezhető a világ” régészeti  programok és fesztiválházasság
EFOTT
Fotó: Facebook/EFOTT

A múzeum minden lehetőséget megragad, ahol fiataloknak bemutathatja a tevékenységeit, és a történelem kutatásának számtalan módszerét izgalmas programok keretében, így nyáron először az EFOTT fesztiválra települ ki.

A múzeum látványos kamionban várja a fesztivál látogatóit 10 és 18 óra között, ahol több terület is képviseli magát:

A Nemzeti Régészeti Intézet – amely a múzeumon belül a múzeumrégészeti örökség teljes körű gondozását látja el – a fesztiválon is népszerűsíti a történelmet, az interaktív elemekkel színesített programkínálatában szeretné megszólítani azokat a fiatalokat, akik nyitottan állnak a világ felfedezéséhez. Új szlogenében is ezt hirdeti az Intézet: „Velünk felfedezhető a világ”. Antropológiai sarokkal, „Zootropolis” néven futó állatcsont-meghatározós játékkal, kelta testfestéssel és a közkedvelt ásatási szimulációs attrakcióval készül a fesztiválközönségnek az NRI.

A Magyar Nemzeti Múzeum tagintézményi hálózata is képviselteti magát a fesztiválon, különös tekintettel a látogatók körében nagy népszerűségnek örvendő, ókori római kultúrát bemutató régészeti parkjaival. A pénteki napon, a partykról ismerős Selfietükör segítségével római katonává alakulhat mindenki, és egy print képet is hazavihet magával emlékként.

Az esemény idejére fesztiválházasságot köthetnek a fesztiválozók a Magyar Menyasszony előtt. A múzeum december nyíló nagyszabású kiállítása és projektje, a Magyar Menyasszony fesztivál-házasságkötő élményt nyújtva jelenik meg az EFOTT-on. Az ünnepélyes fogadalmukat emlékként magukkal vihetik egy emlékkapszulában a ceremónia után, amelyben hűséget esküdnek a fesztivál egész végéig, ígéretet tesznek, hogy házastársukat sem egészségben, sem betegségben, sem örömben, sem bánatban, sem esti koncerten, sem nappali programokon el nem hagyják. Nászajándékként több ajándékkal is kedveskedik majd a múzeum.

A múzeum kamionjánál sok érdekes programmal és jutalmakat kínáló kihívással találkozhatnak a fesztiválozók.

Kapcsolódó írásaink