Kultúra

Étlapra kerülnek a kortárs magyar írók a Vakvarjú éttermekben

Megkóstolhatjuk Szabó T. Anna madártejét vagy Tisza Kata túrós puliszkáját

A 94. Ünnepi Könyvhét tiszteletére, valamint a kortárs magyar irodalom népszerűsítésre a VakVarjú-étteremcsalád négy éttermének chefajánlatába május 24. és a 94. Ünnepi Könyvhét utolsó napja, azaz június 11. között kortárs magyar íróink kedvenc ételei kerülnek fel az étteremcsaládra jellemző, vakvarjús csavarral. A vendégek megkóstolhatják Vámos Miklós, Grecsó Krisztián, Dragomán György, Szabó T. Anna, Tisza Kata és Berg Judit kedvenc fogását is.

Étlapra kerülnek a kortárs magyar írók a Vakvarjú éttermekben
Május 24-től a 94. Ünnepi Könyvhét keretében végéigkóstolhatjuk meg a kortárs írók kedvenc ételeit a Vakvarjú éttermekben
Fotó: Facebook

Kóstold meg törzsvendég íróink kedvenc ételeit, és ne feledkezz meg a könyvhétről sem! Kárrr lenne kihagyni! – ez a szlogenje a VakVarjú-étteremcsalád 94. Ünnepi Könyvhetet népszerűsítő akciójának.

Az étteremcsalád négy egységében (VakVarjú Csónakház, VakVarjú Újlipót, VakVarjú Pest és VígVarjú) május 24. és a 94. Ünnepi Könyvhét utolsó napja, azaz június 11. között kortárs magyar íróink kedvenc fogásai kerülnek fel a háromhetente változó chefajánlatába az étteremcsaládra jellemző, vakvarjús csavarral.

Az Ünnepi Könyvhét helyszíne évek óta a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó környéke. Mivel egyik éttermünk, a VígVarjú előtt pezseg ez a kulturális élet, az irodalom, az olvasás, a könyvhét és nem utolsósorban tehetséges kortárs magyar íróink tiszteletére határoztuk el, hogy a VakVarjú-étteremcsalád egyébként is törzsvendégnek számító íróinak kedvenc fogásait vesszük fel chefajánlatunkba a programot megelőző hetekben.

Másrészt az irodalmi élet fontos helyszínei – különösen Budapesten – mindig is az éttermek és a kávéházak voltak. Régen például számos nagy írónknak volt saját asztala a vendéglőkben, szóval a gasztronómia és az irodalom a fővárosban mindig is kéz a kézben járt egymással. Hiszek benne, hogy a gasztronómiához hasonlóan az olvasás és az irodalom is szexi, kapjunk rá minél többen! – mondta Semsei Rudolf, a VakVarjú-étteremcsalád tulajdonosa.

Semsei Rudolf kiemelte, hogy a VakVarjú-étteremcsalád az élet minél több területén próbál értéket teremteni. Nem is olyan régen ért véget MobilOFF, ÉlményON mobilmentes hét akciójuk, amely apropója az volt, hogy a családok próbáljanak kiszakadni a mai világunkat teljesen behálózó virtuális élettérből, és újra megtanuljunk egymásra figyelni.

Azok a családok, amelyek vállalták, hogy a mobiltelefonjaikat egy erre az alkalomra készített fadobozba lezárják az étkezés végéig, és a fizetésig egyetlen mobiltelefon sem kerül elő a dobozból, ingyen kapták a gyerekmenüt 14 éven aluli gyermekeik számára. Az irodalom és az olvasás népszerűsítését, összekötve a VakVarjú gasztronómiájával, pontosan ugyanilyen értéknek tartjuk – mondta Semsei Rudolf.

A vendégek a következő hetekben megkóstolhatják Vámos Miklós rakott krumpliját, Grecsó Krisztián pljeskavicáját, Tisza Kata juhtúrós puliszkáját, Berg Judit lasagnéját, Szabó T. Anna madártejét, valamint Dragomán György tárkonyos-paradicsomos zöldbablevesét, amelyet a VakVarjú séfjei az író 2020-ban megjelent Főzőskönyvében leírt receptje alapján készítettek el.

Kapcsolódó írásaink