Kultúra

Dzsessz és világzene a mikepércsi református templom kertjében

Goran Bregovic is a fellépők között van

A mikepércsi református templom kertjében a Fest of Fifty című minifesztiválon május 25. és 28. között fellép többek közt Goran Bregovic, a godfater., a Palya Bea Quartet, a Parno Graszt, Tony és Roby Lakatos, a Joscho Stephan Trio.

Dzsessz és világzene a mikepércsi református templom kertjében
Roby Lakatos úgy tervezi, minden fellépővel lesz néhány perces örömzenélése
Fotó: Facebook

A rendezvényt, amely a Towerful Events sorozathoz tartozik, először rendezik meg pünkösd idején a Hajdú-Bihar vármegyei településen – közölte a szervező Towerful Events.

A Fest of Fifty by Roby Lakatos négynapos eseményfolyamán nemcsak koncertekkel várják a közönséget, de kiállítás, performance-ok, beszélgetések, különleges pálinkák, minőségi italok és ételek, valamint egy ünnepi, rendhagyó istentisztelet is színesíti a programot.

A rendezvény Czapp József mikepércsi református lelkipásztor kezdeményezésére és gondozásában annak szellemében jött létre, hogy a minőségi emberi együttlét jó kiegészítője és alternatívája lehet a nagy tömegeket megmozgató fesztiváloknak. „Pünkösdkor az égi és földi szférák találkoznak egymással, hiszen a bibliai beszámoló szerint ez az az ünnep, ez az a nap, amikor az égből tüzes lángnyelvek formájában a Szentlélek alászáll, és emberi testbe költözik” – idézte Czapp Józsefet a közlemény.
Tavaly tizenhat héten keresztül léptek fel művészek a templomkert egyedi hangulatú színpadán, decemberben a templom felújított színpadán Roby Lakatos világhírű hegedűvirtuóz jótékonysági lemezbemutató koncertet tartott a lengyel Gang Tango zenekar közreműködésével. A zenész idén aktívan részt vett a Fest of Fifty szervezésében, ezért szerepel a neve az idei program címében.
Az idei Fest of Fiftyn zenél többek között Goran Bregovic, a godfater., a Palya Bea Quartet, a Parno Graszt, Tony és Roby Lakatos, a Joscho Stephan Trio, a Myrtill and the Swinguistiqe, illetve a Mojo és Wild Cow Sonny.
„Az esemény zenei különlegessége nemcsak a hihetetlen fellépőknek köszönhető, hanem annak az elképzelésnek is, miszerint Roby minden fellépővel tervez néhány perc örömzenélést” – fogalmazott Czapp József.
A részletes program itt tekinthető meg.

Kapcsolódó írásaink