Kultúra

A tánc világnapját ünneplik Szombathelyen

Szombathelyen idén is megünnepelik a tánc világnapját, szombaton délután a Csónakázó-tó szigetén 20 tánccsoport 200 táncosának előadása szórakoztatja a közönséget – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A tánc világnapját ünneplik Szombathelyen
A tánc világnapját ünneplik Szombathelyen
Fotó: Facebook/Agora Savaria

A társastánc mellett akrobatikus rock and roll, balett, néptánc, hastánc és modern táncok is szerepelnek a repertoárban. Fellép többek közt az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes, az Ungaresca Néptáncegyüttes, a Savaria TSE, a Lorigo TSE, a Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Klub, valamint az Energy Dance Team táncosai - írták a közleményben.

Hozzátették: délelőtt táncoktató foglalkozásokkal, arcfestéssel, kézműves foglalkoztatásokkal, délután pedig tavaszköszöntő gyermek táncházzal várják a családokat.

A Tánc Világnapját 1983 óta ünneplik minden évben április 29-én, 1727-ben ugyanis ezen a napon született a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre.

Kapcsolódó írásaink

Szakmai díjakat adtak át a tánc világnapján

ĀVan mit ünnepelnünk a tánc világnapján – emelte ki Fekete Péter, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának (Emmi) államtitkára, a tánc napja alkalmából rendezett gálán, ahol átadta a Harangozó Gyula-díjakat, és köszöntötte a díjazottakat

A tánc forradalmára

ĀMarkó Iván művészi és szellemi öröksége: fokozott a tanítványok, pályatársak felelőssége, hogy továbbadják, amit kaptak