Kultúra

Sisi és a népművészet – A csipke vonzásában címmel nyílt kiállítás a Hagyományok Házában

A nemzetközi érdeklődésre is számot tartó kiállítás csütörtöktől június 25-ig látható a Hagyományok Háza Kallós Zoltán Kiállítótermében

Sisi és a népművészet – A csipke vonzásában címmel nyílt kiállítás szerdán Budapesten, a Hagyományok Házában.

Sisi és a népművészet – A csipke vonzásában címmel nyílt kiállítás a Hagyományok Házában
Sisi és a népművészet – A csipke vonzásában kiállítás
Fotó: Hagyományok Háza/Szilárd Katalin

A tárlat Wittelsbach Erzsébet (Sisi) magyar királynénak a magyar népművészet iránti érdeklődését mutatja be, ezzel a magyar néprajz eddig még rejtett szeletét tárva a látogatók elé – hangzott el a kiállítás szerdai sajtótájékoztatóján.

Both Miklós, a Hagyományok Háza főigazgatója elmondta: a takarékosság jegyében az intézményhez tartozó, korábban a Fő utca 6-ban működő Magyar Népi Iparművészeti Múzeum a Corvin téri főépületbe költözött. Kiállítótérként a múzeum megkapta a Kallós Zoltán Termet, ahol a jövőben több tárlatot is terveznek, több társintézménnyel együttműködve.

Czingel Szilvia néprajzkutató, az intézmény Magyar Népi Iparművészeti Múzeumának vezetője, a kiállítás kurátora elmondta: a múzeumban csaknem 11 ezer műtárgyat, az egykori házi ipari egyletek anyagát őrzik, melynek legnagyobb része a kerámia- és a textilgyűjtemény.

A nemzetközi érdeklődésre is számot tartó kiállítás csütörtöktől június 25-ig látható a Hagyományok Háza Kallós Zoltán Kiállítótermében.

Kapcsolódó írásaink