Kultúra

Megalakult a Petőfi Zenei Tanács

A közös premissza: A magyar kultúra, ezen belül is a magyar könnyűzene szeretete

Megalakult a Petőfi Zenei Tanács kedden az A38 Hajón, a szakmai tanácsadó testület elsődleges küldetéseként a popkultúrának, korunk elsődleges kulturális közegének minőségelvű fejlesztését jelölte ki – közölte kedden a Kultura.hu weboldal.

Megalakult a Petőfi Zenei Tanács
A Petőfi Zenei Tanács egyik tagja Kovács Ákos
Fotó: Facebook/Ákos

A Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) kezdeményezésének célja, hogy a tanács tagjai szakértelmükkel és meglátásaikkal elősegítsék a Petőfi Rádió, a Petőfi TV, a Hajógyár és a Magyar Popkulturális Értéktár minőségelvű megerősítését, ezáltal a magyar popkultúra jobbá tételét – áll a szövegben.

A Petőfi Zenei Tanács tagja Kovács Ákos, Bognár Attila, Frenreisz Károly, Müller Péter Sziámi, Both Miklós, Ferenczi György, Gőz László, Nagy Feró, Németh Alajos és Tátrai Tibor.

„A felkért tagok mindegyike a szakma elismert tekintélye, művészeti tevékenységüket tekintve a könnyűzene teljes műfaji spektrumát lefedik, ami már önmagában kiváló fundamentumot biztosít a Petőfi Zenei Tanács működéséhez” – közölték.

Mint írják, Demeter Szilárd, a PKÜ vezérigazgatója szerint „a Petőfi Zenei Tanács tagjainak teljesítménye minden kétséget felülír. Ezek a zenészek időtálló műveket tettek le az asztalra, láttak már mindent a kis kultúrházaktól a nagyszínpadig”.

„Tapasztalataikat, meglátásaikat, tanácsaikat szeretnénk becsatornázni” – fogalmazott.

Elmondta: már az alakuló ülésen egészséges és inspiráló vita alakult ki. „És azért, mert bár nem ugyanazt gondoljuk a világról, mégis volt egy közös premisszánk: a magyar kultúra, ezen belül is a magyar könnyűzene szeretete” – tette hozzá Demeter Szilárd.

Kapcsolódó írásaink