Kultúra

Érkezik a Simple Plan a Parkba

A Simple Plan Kanada egyik legismertebb zenekara: a Pierre Bouvier vezette punk-rock csapat legutóbb a Sum41 társaságában tarolta le az Aréna színpadát, most pedig hatodik lemeze turnéjával, június 6-án a Budapest Parkba tér vissza a rendíthetetlen ötösfogat, tudatták a szervezők.

Érkezik a Simple Plan a Parkba
A Simple Plan június 6-án tér vissza a Budapest Parkba
Fotó: AnnaLeeMedia

A Simple Plan 1999-ben alakult Montrealban. Pierre Bouvier és csapata nagy utat járt be az elmúlt két évtized alatt: lemezei többször kerültek platina státuszba, világszerte több mint tízmillió albumot adtak el, rengeteg díjat és jelölést kaptak és hatvannál is több országban adtak feledhetetlen koncerteket. Magyarországon is szinte nem volt olyan zenetévé a 2000-es években, ahol ne játszották volna rendszeresen a srácok klipjeit és szerencsére többször meg is fordultak már nálunk. Legutóbb épp a Sum 41 társaságában játszottak az Arénában, önállóan koncerten pedig 2017-ben láthattuk őket a Budapest Parkban, ahová az akkor 15 éves No Pads, No Helmets… Just Balls című lemezükkel érkeztek.

A zenekar tavaly jelentette meg hatodik, Harder Than It Looks című lemezét, amely hozza a megszokott, pörgős Simple Plan-energiákat, a dalokkal visszatértek a banda zenei gyökereihez.

A lemezfelvezető The Antidote megjelenésekor is így mesélt a zenekar: „A dal a klasszikus Simple Plan-hangzásunkhoz nyúl vissza, de egy modern csavarral. Minden olyan elemet tartalmaz, amit a rajongóink szeretnek és elvárnak a zenekartól: egy nagy, energikus refrént és őszinte, szívből jövő dalszövegeket, amelyek az életről és a mindannyiunk előtt álló küzdelmekről szólnak.”

A csapat számára a legfontosabb a személyes kapcsolat a közönséggel. A közvetlen kapcsolat mellett tevékenyen is igyekeznek segíteni a közösségen, ezért 2005-ben létrehozták a Simple Plan Alapítványt, amely arra összpontosít, hogy visszaadjon a közösségnek és bemutassa a zene erejét, mint olyan kiváltságos eszközt, amely segít megtalálni a rászoruló fiataloknak a szenvedélyüket az életben. A Simple Plan éppen ezért minden koncertjegy árából egy dollárt az alapítványnak adományoz.

Kapcsolódó írásaink