Kultúra

Százezernél is több látogatót fogadott tavaly a szegedi Móra-múzeum

A legnépszerűbb a cowboy–indián kiállítás volt

Több mint százezer látogató volt kíváncsi a Móra Ferenc Múzeum és kiállítóhelyeinek tárlataira tavaly – tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Százezernél is több látogatót fogadott tavaly a szegedi Móra-múzeum
Móra-múzeum
Fotó: Facebook/Móra-múzeum

A közlemény szerint kiemelkedően sikeres évet zárt a szegedi Móra Ferenc Múzeum: tavaly több mint százezren tekintették meg a múzeum főépületének és kiállítóhelyeinek tárlatait. A legnépszerűbb a cowboy–indián kiállítás volt, amely meghaladta a 40 ezres látogatószámot. A közgyűjtemény a nyári és őszi múzeumi éjszakán, valamint a decemberi, két ünnep közötti napokon vonzotta a legtöbb érdeklődőt.

Az év során „remekül teljesített” a kilátó is a Móra Ferenc Múzeum tetején. A 2020 nyarán megnyitott tetőteraszról gyönyörű kilátás nyílik a Tiszára és a szegedi belvárosra. A Fekete házban az év első felében különleges képzőművészeti tárlatok, az év második felében pedig higiéniatörténeti kiállítás várta az érdeklődőket. A Vármúzeum szintén sokakat vonzott, ahol interaktív állandó kiállítás mutatta be Szeged múltjának legikonikusabb eseményeit és szereplőit.

Kapcsolódó írásaink