Kultúra

Iron Maiden-bélyegekkel erősít a Királyi Posta

A Királyi Posta 12 darabos bélyegkollekciót bocsát piacra, amellyel a nagy múltú angol metálzenekar, az Iron Maiden előtt tiszteleg – jelentette be az együttes hivatalos Facebook-oldalán. Ezzel ők az ötödik brit zenekar, amelyet ez a megtiszteltetés ér. 

Iron Maiden-bélyegekkel erősít a Királyi Posta
Számos koncertfelvétel és albumillusztráció segítségével elevenedik meg a zenekar története
Fotó: Facebook/Iron Maiden

A Royal Mail 12 darabos bélyegkollekcióval tiszteleg az Iron Maiden munkássága előtt, erről pedig maga a zenekar számolt be közösségi oldalán. A kollekció darabjai között megelevenedik majd a zenekar teljes karrierje, hiszen a kabala „Eddi a Fej” mellett, az Iron Maiden ikonikus fellépéseiről készült képek is helyet kaptak a különleges bélyegeken.

A koncertfelvételek kiválasztása során a készítők igyekeztek a zenekar egész pályafutását lefedni, így készül bélyeg az 1983-as World Piece turnéról készült felvétellel, de szerepel majd a 2018-as Legacy Of The Beast turnéról készült fénykép is a kínálatban. 

Ezzel az Iron Maiden az ötödik olyan zenekar, amelyről különleges kollekcióval emlékszik meg a Királyi Posta. A korábbi nevek között szerepel a Beatles, a Pink Floyd, valamint a Queen és a Rolling Stones is.

A bélyegkollekció másik, kicsit talán szomorkásabb különlegessége, hogy ez lesz az egyik utolsó széria, amit még a nemrég elhunyt II. Erzsébet arcképének vízjele díszít. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink