Kultúra

Jövő nyáron Budapesten koncertezik az Iron Maiden

Kedden teljessé vált az Iron Maiden Legacy Of The Beast című turnéjának programja. A nagyszabású koncertkörút utolsó, európai szakaszába bekerült egy magyarországi dátum is: a legendás metalzenekar 2021. június 9-én lép majd fel a Groupama Arénában.

Jövő nyáron Budapesten koncertezik az Iron Maiden
Bruce Dickinson énekes az Iron Maiden Legacy Of The Beast című turnéjának 2018. június 5-i, koppenhágai állomásán
Fotó: AFP/Ritzau Scanpix/Nils Meilva

A heavy metal stílus egyik alapbandájának számító csapat több mint négy évtizede töretlen sikerrel működik. Hosszú karrierjük során összesen tizenhárom alkalommal jártak hazánkban, legutóbb 2018-ban, a Legacy of The Beast turné keretében játszottak nálunk, a soproni VOLT Fesztiválon adtak felejthetetlen hangulatú koncertet.

Tavaly a zenekar frontembere, Bruce Dickinson tavaly novemberben a Kongresszusi Központban lépett fel egy különleges, egyszemélyes előadás keretében, ahol az életéről mesélt és a közönség kérdéseire is válaszolt.

Szerencsére a Legacy Of The Beast záróköréből sem hagyták ki Magyarországon, 2021. június 9-én Budapesten, a Groupama Arénában láthatja őket a közönség a gothic metalt játszó német Lord Of The Lost társaságában.

A jegyértékesítés kezdetéről a szervező Live Nation hivatalos oldalán ad majd tájékoztatást, de érdemes követni a koncert Facebook-eseményét is, amely ide kattintva érhető el.

Az 1975-ben alapított Iron Maiden a brit heavy metal újhullámának egyik vezércsapataként vált világhírűvé a 80-as évek elején, és azóta is megkerülhetetlen szereplői a rockzenei színtérnek. 

Világszerte több mint 80 millió lemezt adtak el, a turnézás mellett folyamatosan alkotnak is, legutóbbi albumuk, a Book Of Souls 2015-ben jelent meg, és mindig a közönség, mind a kritikusok pozitívan fogadták.

Legközelebb november 20-án érkezik egy kiadványuk Nights Of The Dead, Legacy Of The Beast: Live In Mexico City címmel. Ez egy olyan koncertfelvétel lesz, melyet három, tavaly novemberi Mexico Cityben tartott, telt házas fellépésükön rögzítettek.

Bruce Dickinson emellett egy október eleji videóüzenetben arról beszélt, hogy új számokon is dolgoznak az együttes fő dalszerzőjével, a basszusgitáros Steve Harrisszel, így talán már a következő Maiden-nagylemezre sem kell olyan sokat várnunk.

Kapcsolódó írásaink