Kultúra

Karácsonyi Múzeum+-est a Nemzeti Galériában

A Múzeum+ vendégtárlatvezetője Zólyomi Zsolt parfümőr, aki különleges illatok segítségével kalauzolja a résztvevőket a remekművek között

Kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, előadásokkal, élő zenével és borkóstolóval várja a közönséget az év utolsó Múzeum+-estjén december 14-én a Magyar Nemzeti Galéria (MNG).

Az ünnepekhez közeledve a decemberi Múzeum+-esten a múzeum gyűjteményének remekművei között hangolódhatnak a résztvevők az év egyik legszebb időszakára, a karácsonyra – közölte a Nemzeti Galéria.

Mint kiemelték, Vaszary János színpompás festészetéről Winkler Nóra művészeti menedzser beszélget Gergely Mariann kurátorral, Topor Tünde művészettörténésszel és Virág Judit műkereskedővel, az este tárlatvezetésein pedig a közönség az MNG legszebb karácsonyi témájú alkotásait ismerheti meg.

A Múzeum+ vendégtárlatvezetője ezúttal Zólyomi Zsolt parfümőr, aki különleges illatok segítségével kalauzolja a résztvevőket a remekművek között.

Cser Judit művészettörténész A megtestesülés csodája: karácsony a művészetben című előadásán a Szépművészeti Múzeum–Magyar Nemzeti Galéria legszebb karácsonyi tematikájú festményeit mutatja be.

A programon a múzeum Textúra színházi sorozatának egyik idei produkcióját is láthatja a közönség, illetve a projekt alkotói betekintést engednek a sorozat létrejöttébe.

A Múzeum+-esten festmények reprodukcióit felhasználva a résztvevők elkészíthetik egyedi karácsonyfadíszüket, miközben ezúttal a dél-balatoni Androsics Birtok mutatkozik be boraival.

A rendezvény részletes programja ezene a honlapon érhető el.

Kapcsolódó írásaink

Kurátorok: Zsikla Mónika

ĀInterjúsorozatunk mostani részében a legutóbb Velencei Biennále magyar kiállításának kurátorával, eddigi pályafutásával és terveivel ismerkedhetnek meg