Kultúra

Nyolc helyszínen ad ingyenes adventi koncertet a Concerto Budapest a fővárosban

Nyolc helyszínen ad ingyenes adventi koncertet a Concerto Budapest december 9. és 16. között Budapesten a Mozart Planet program részeként.

Az adventi koncerteken Mozart, Bach, Bartók, Schumann művei csendülnek fel – tájékoztatta a Concerto Budapest az MTI-t csütörtökön.

Mint írják, a nemrég Prima Primissima díjjal kitüntetett Keller András Kossuth-díjas hegedűművész és a zenekar muzsikusai önkéntes felajánlásukkal az ünnepváró időszakot szeretnék örömtelibbé tenni a kórházi kezelés idején családjukat nélkülözni kényszerülő gyerekeknek és felnőtteknek és a szeretetotthonokban lakó idős embereknek.

Az ajándékkoncertek helyszínei Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza – Öregek Szeretetotthona, Szent Lujza Szeretetotthon, Ódry Árpád Művészotthon, Budapest Hospice Ház, Szent Margit Kórház, Budai Irgalmasrendi Kórház és Amerikai úti Idegsebészeti Központ.

A zenekar Mozart Planet programja a nyáron nyolc helyszínes balatoni koncertkörúttal indult, ősszel további hét koncerttel mutatkozott be Pest és Komárom-Esztergom megyei településeken – áll a közleményben.