Kultúra

Mézeskalács-kiállítás Vácrátóton

Idén a Nemzeti Botanikus Kertben található Vigyázó-kastély egykori és mai épületét formázták meg a süteményből, a gyerekeknek a Mancs őrjárat szereplőivel kedveskednek

Az ország egyik legrégebbi mézeskalács-kiállítását a helyi plébánián lehet megtekinteni.

Mézeskalács-kiállítás Vácrátóton
A kiállítás idén a plébánián kap helyet, pénteken délután, szombaton és vasárnap pedig 10 és 20 óra között lesz látogatható
Fotó: Agroinform

Spiegelhalter László polgármester az MTI-nek elmondta, hogy több mint tucatnyian sütötték az idei rendezvényre a mézeskalácsokat. A házikók és egyéb figurák elkészítéséhez több mint 100 kilogramm lisztet és 30 üveg mézet használtak fel.

Spiegelhalter László felidézte, hogy előző évek mézeskalácsból készült különlegességei között volt például a Mikulás csokigyára, a teljes falu, a Nemzeti Botanikus Kert, a váci dóm és a magyar női kézilabda-válogatott, amelynek kapusa, Bíró Blanka vácrátóti származású.

A kiállítás a plébánián pénteken délután, szombaton és vasárnap pedig 10 és 20 óra között lesz látogatható. A kiállítás figuráit egyébként jótékonysági céllal értékesítik, a bevételből a helyi óvodát támogatják – tette hozzá.

A kiállításhoz kapcsolódva szombaton újra megrendezik Vácrátót főterén a Mindenki karácsonya elnevezésű eseményt, amelyen forralt borral, teával és más finomságokkal várják a látogatókat. A programok között gyerekkoncert és adventi gyertyagyújtás is szerepel.

Kapcsolódó írásaink