Kultúra

Orbán Balázs közösségi oldalán a Szépművészeti Múzeum látogatására buzdít

Ma 116 éve nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Schickedanz Albert és Herzog Fülöp Ferenc tervei alapján épült Szépművészeti Múzeum

Több mint egy évszázada ezen a napon avatták fel a Schickedanz Albert és Herzog Fülöp Ferenc tervei alapján felépített Szépművészeti Múzeumot, amely nemcsak Budapest, de egyben Magyarország egyik legfontosabb kulturális jelképévé vált – írja facebook-bejegyzésében Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Orbán Balázs közösségi oldalán a Szépművészeti Múzeum látogatására buzdít
Orbán Balázs a ma 116 éves Szépművészeti múzeum kiállításait ajánlja facebook oldalán
Fotó: MH

A Hősök terén álló Szépművészetit ma a világ legjelentősebb múzeumai között tartják számon, amelynek gyűjteményei az európai és a magyar képzőművészet minden korszakába bepillantást engednek olyan híres művészek alkotásain keresztül, mint Raffaello, Leonardo, Dürer, Rembrandt, Goya vagy Monet – állapítja meg a politikus.

???? ????️ Ahogyan az elmúlt 116 évben, a múzeum ma is nívós kiállítási programmal várja a művészet rajongóit: jelenleg az európai művészet történetének egyik legkiemelkedőbb mestere, a spanyol–krétai El Greco életművét bemutató kiállítást tekinthetik meg a látogatók – fogalmaz Orbán Balázs.

Orbán Balázs különösen ajánlja az El Greco kiállítás személyes megtekintését
Orbán Balázs különösen ajánlja az El Greco-kiállítás személyes megtekintését
Fotó: Hegedüs Róbert

A miniszterelnök politikai igazgatója arra biztatja olvasókat, hogy személyesen is tekintsék meg a Szépművészeti Múzeum kiállításait.

Kapcsolódó írásaink