Kultúra

Olaszországban zárul a Cziffra100 nemzetközi programsorozat

Olaszországban zárul a Cziffra György-emlékév nemzetközi programsorozata: november 21-én Milánó, november 22-én Torino és december 5-én Róma lesz az utolsó koncertállomás.

Olaszországban zárul a Cziffra100 nemzetközi programsorozat
A magyar zeneirodalom büszkeségeit jelentő művekből összeállított koncertprogrammal tisztelegnek Cziffra György zongoraművész centenáriuma alkalmából az olaszországi koncertkörúton
Fotó: ciffrafesztival.hu

A magyar zeneirodalom büszkeségeit jelentő művekből összeállított koncertprogrammal tisztelegnek Cziffra György zongoraművész centenáriuma alkalmából az olaszországi koncertkörúton: a Milánói Konzervatórium Verdi termében, Torinóban, az Auditorium del Lingottóban és zárásként december 5-én Rómában, a Conservatorio di Musica Santa Ceciliában – olvasható a szervezők pénteki közleményében.

A tájékoztató szerint a Cziffra Fesztivál fiatal tehetségekből álló kamarazenekarát – amely az Anima Musicae Kamarazenekar tagjaiból, valamint további kiemelkedő fiatal zenészekből áll – napjaink egyik legsikeresebb magyar karmestere, Takács-Nagy Gábor vezényli.

A programsorozaton Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész közreműködésével egyebek közt olyan művek hangzanak el, mint Liszt Esz-dúr zongoraversenye és Magyar fantáziája – hangsúlyozták a közleményben.

Mint írták, a római Conservatorio di Musica Santa Cecilia koncerttermében hallható zongoraesten Balázs János a díjnyertes ImprovisArt című szólólemezén alapuló, egyedi átiratokat tartalmazó improvizatív koncertprogrammal lép színpadra.

A felvétel New Yorkban elnyerte a Music International Grand Prix első-, valamint közönségdíját is.

A hangversenyek mellett Cziffra életútjának megismertetése céljából A virtuóz című, Havas Miklós és Kékesi Attila 2016-ban készült életrajzi dokumentumfilmje és a Kiss Eszter Veronika zenetörténész által készített, Cziffra életművét bemutató kiállítás is a programsorozat része.

A közlemény felidézi, hogy a dokumentumfilm az angyalföldi nyomornegyedtől a füstös pesti lokálokon át a világ legrangosabb koncertterméig kíséri végig Cziffra György zongoraművész pályáját.
  

Kapcsolódó írásaink

Cziffra-emlékkoncert a bécsi Collegium Hungaricumban

ĀA bécsi Cziffra Stiftung (Cziffra Alapítvány) negyedszázados évfordulója alkalmából pénteken a bécsi Collegium Hungaricumban tartanak ünnepélyes estet a Cziffra György-emlékév és az alapítvány közös szervezésében

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom