Kultúra

Sziget Fesztivál: Emlékeket gyűjts, ne tárgyakat!

Idén nyáron indult a Sziget első hivatalos NFT programja, melynek mottója: „Emlékeket gyűjts” ne tárgyakat! A SzigetVibes NFT közösséget a fesztivál Szervezőiroda a Nimi Collectibles Inc.-kel együttműködve hozta létre. Novembertől újabb digitális élményekhez férhetünk hozzá és akár örök bérlet is járhat a tulajdonosoknak.

Sziget Fesztivál: Emlékeket gyűjts, ne tárgyakat!
Gyűjtsd össze a 2022-es Sziget fesztivál felejthetetlen pillanatait digitális gyűjtemény formájában!
Fotó: sziget.hu

Az első szakaszban a Sziget vendégei két korábbi fesztivál ikonikus műalkotásainak NFT verzióit, a több mint 3000 példányban készült „LoveHands” és „Rain Grove” műveket kezdhették gyűjteni, ezzel válva a SzigetVibes közösség tagjaivá.

Mi is az NFT?

Az NFT vagy non-fungible token egy egyedi, nem helyettesíthető „digitális zseton”, amelyet egy digitális adatbázisban, a blockchain-en tárolnak. Az NFT-k vásárolhatóak, gyűjthetőek és később eladhatók; szinte bármilyen műalkotást képviselhetnek, legyen az egy művészeti alkotás vagy akár valós juttatás, mint például egy VIP belépő.

Novemberben a Sziget NFT „család” három különböző kollekcióval bővül. A különböző szintű gyűjteményekbe a Sziget egyedi hangulatát és ikonikus emlékeit megörökítő, élőben a Szigeten készült egyedi műalkotások is bekerülnek illetve az NFT-kbe beágyazott értékes, valós előnyök is járnak tulajdonosaik számára, miközben mindenki a SzigetVibes NFT Club tagjává válik.

A legértékesebb és legritkább gyűjtemény, a Gold Collection élethosszig tartó belépést biztosít a Szigetre valamint az ikonikus műalkotások mellett exkluzív VIP-élményt és a kulisszák mögötti különleges túrákat a fesztiválon. A Bliss Collection egy angol riportillusztrátor fesztiválhangulatot megörökítő alkotásai mellett például örökös korai, azaz a legolcsóbb árengedményt is jelent gazdájának a Szigetre. A Joy Collection-ben a Szigeten készült felejthetetlen pillanatokat rögzített fotók mellett minden NFT mellé további kedvezmények is járnak és feljogosítja birtokosait arra, hogy az NFT klub közösség tagjává váljanak. 

Részletes információt a gyűjteményekről itt lehet szerezni

Kapcsolódó írásaink