Kultúra

Egy hétre új város született Óbudán

Hetvenhat hektáron nyolcezer ember szorgoskodott azon, hogy felépüljön a Sziget és csaknem egy hétre birtokba vegyék a látogatók. Alábbi cikkünkben a fesztivál elképesztő méreteit mutatjuk be.

Egy hétre új város született Óbudán
A Sziget látképe az óriáskerékről
Fotó: MH/Görgényi Levente

A Sziget legnagyobb építménye a Nagyszínpad a maga 3000 négyzetméteres területével, 500 négyzetméteres játékterével. A legnagyobb sztárokat felvonultató helyszínen egy 400 négyzetméteres ledfal tette teljesebbé a képi világot, és mintegy 200 intelligens, nagy teljesítményű, ultramodern lámpa biztosította a látványt – írják a szervezők.

Az esti, éjszakai programok már sátrakban folytatódtak, köztük a két legnagyobb az új néven futott Freedome presented by Mastercard színpad és az új felépítménnyel és beltérrel visszatért Ticketswap Party Aréna. A két nagysátor összesen 25 ezer főt képes befogadni.

Szintén friss köntöst kapott a Samsung Colosseum. A lenyűgöző méretek mellett izgalmas dizájnelemek tették teljessé a látványt, az élményt pedig tovább fokozta a helyszín hang- és fénytechnikája. A 3000 főt befogadó központi tánctéren belülre épített dj-pult egy gigantikus gladiátort idézett, benne pedig egymást váltották a Sziget ideje alatt az alternatív elektronikus műfajok legjobbjai.

A koncertek közben csókkamerával szórakoztak a rendezők
A koncertek közben csókkamerával szórakoztak a rendezők
Fotó: MH/Görgényi Levente

A Sziget építése során felállítottak mintegy 23 kilométernyi kerítést: ez olyan hosszú, hogy egy vonalban a Szigettől elérne egészen a leányfalui strandig.

A talajvédelem érdekében lefektettek 21 ezer négyzetméter méhsejtet, és további 8 ezer négyzetméter alumínium járófelületet is. Ezzel le lehetne fedni nagyjából öt stadionméretű focipályát. A sátrakban további 23 ezer négyzetméternyi dobogót raktak le.

A látogatók útlevél alapján is tájékozódhattak a helyszínek között
A látogatók útlevél alapján is tájékozódhattak a helyszínek között
Fotó: MH/Görgényi Levente

A Szigeten 250 konténer, 1200 darab mobil WC, 600 darab angol WC, valamint 500 zuhanyzó kapott helyet. A biztonságot 1000 őr védte, és további több tucat rendvédelmi személy vett részt a biztosításban. A fesztiválon többszáz fős egészségügyi bázis és tűzoltócsapat teljesített szolgálatot, és egy 20 fős vezetési törzs, meteorológussal, tűzoltóval, fegyveres erők képviselőivel, operátorokkal, így a résztvevők teljes biztonságban érezhették magukat.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom