Kultúra

Az Üllői útra költözött a Magyar Napló könyvesboltja

A kortárs szépirodalom egyre inkább a kis és közepes kiadóknál van otthon a kiadó vezetői szerint

A Magyar Napló Kiadó megújult könyvesboltja új helyszínen, az Üllői út 66-ban várja a szépirodalom, a történelem, a néprajz és a társművészetek iránt érdeklődő olvasókat – írták lapunkhoz eljuttatott közleményükben a könyvkiadó ügyvezetői, Szentmártoni János és Zsiga Kristóf. 

Az Üllői útra költözött a Magyar Napló könyvesboltja
A Nagykörútról az Üllői útra költözött az 1989 óta működő könyvkiadó könyvesboltja
Fotó: MH

„Az igényes kortárs magyar szépirodalom otthona egyre inkább a kis- és közepes könyvkiadók, szerkesztőségek és az általuk fenntartott könyvesboltok. Ezért is örömteli, ha egy új, széles skálán mozgó kínálattal rendelkező könyvesbolt kezdi meg működését” –  hangsúlyozták a közleményben.

A Magyar Napló Kiadó a Magyar Írószövetség szellemi köréhez tartozó szépirodalmi műhely. Fő célkitűzése a magyar irodalom nemzeti hagyományainak ápolása, értékes és időt álló kiadványok megjelentetése, rendezvények szervezése. A kiadó gondozza az 1989 óta megjelenő Magyar Napló szépirodalmi folyóiratot, valamint a magyar irodalmat népszerűsítő Irodalmi Magazint – emelték ki.

A Magyar Napló kiadó könyvesboltja jóval tágasabb térben nyílt meg,és a könyvek mellett könyvbemutatóknak is otthont ad
A Magyar Napló kiadó könyvesboltja jóval tágasabb térben nyílt meg,és a könyvek mellett könyvbemutatóknak is otthont ad
Fotó: MH

A Magyar Napló 1999 óta működik könyvkiadóként, jelenleg évente mintegy ötven-hatvan könyvet jelentet meg. A rangos és ismert írók, költők, műfordítók, irodalomtörténészek mellett kiadja tehetségüket bizonyító fiatal szerzők könyveit is, mind az anyaországból, mind a határon túlról. A szépirodalom mellett jelentet meg irodalomtudománnyal, történelemmel, szociográfiával, néprajzzal, vallással foglalkozó köteteket, valamint művészeti albumokat és gyermekkönyveket is. 

Kapcsolódó írásaink