Művész páholy

Czakó Gábort és Serfőző Simont is köszöntik az MMA őszi irodalmi gáláján

Czakó Gábort és Serfőző Simont köszöntik, és több más évfordulós íróról, költőről is megemlékeznek vers- és próza-összeállításokkal a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) őszi irodalmi gáláján, amelyet október 28-án rendeznek a Pesti Vigadóban.

Czakó Gábort és Serfőző Simont is köszöntik az MMA őszi irodalmi gáláján
A kulturális élet meghatározó eseményei az MMA rendezvényei
Fotó: MH

Az akadémia irodalmi tagozata 2015 óta minden évben kétszer, ősszel és tavasszal szervezi meg irodalmi estjét, amelyen az elhangzó művek többsége valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódik – olvasható az MMA közleményében.

A Mezey Katalin költő és Wiegmann Alfréd rendező által szerkesztett októberi esten megemlékeznek mások mellett a nyolcvanadik életévüket betöltő Czakó Gáborról és Serfőző Simonról, a 90 éve született Jókai Anna íróról, valamint Gál Sándor, Oláh János és Tornai József költőről, íróról is. A kortárs alkotók mellett Gárdonyi Géza, Illyés Gyula és Tamási Áron műveiből is hallhatnak szövegrészleteket az érdeklődők ugyancsak évfordulóhoz, emlékévhez kapcsolódva. Az irodalmi műsort zenei betétek színesítik.

Az esten közreműködik Sebestyén Márta népdalénekes, Lukács Sándor, Szarvas József, Bálint Márta, Barta Ágnes és Szabó András színművészek, Andrejszki Judit előadóművész és Gombai Tamás hegedűművész.

Kapcsolódó írásaink