Kultúra

Nem akárhogy köszöntik a nyolcvanéves Nádas Pétert

Zenével, színházzal, képzőművészeti eseménnyel köszönti kiadója és a közönség szeptember és október fordulóján a nyolcvanéves Nádas Péter írót.

Nem akárhogy köszöntik a nyolcvanéves Nádas Pétert
Az író és a város kapcsolatát fejti fel az eseménysorozat
Fotó: Valuska Gábor

Nádas Péter, a kortárs magyar irodalom kimagasló alakja október elején ünnepli nyolcvanadik születésnapját. Ebből az alkalomból egy egész hétvégén át művészeti eseménysorozattal köszöntik őt a fővárosban.

A szeptember 3. – október 2. között zajló összművészeti programsorozatban az irodalmi vonatkozású események mellett zenei, színházi, képzőművészeti és gasztronómiai tematikájú programok is helyet kapnak.

Mint írják, az egyes napok eseményeit a szervezők úgy állították össze, hogy az érdeklődők át tudjanak sétálni egyik pontból a másikba, így fokozatosan és műfajokon keresztül tárul fel előttük az író és a város kapcsolata.

A tájékoztatás szerint a Nádas Péter Budapestje elnevezésű program részeként újraindul Ott Anna nagy sikerű #olvassnádast sorozata, ezúttal élő közönség előtt, a szerző tavasszal megjelent regénye, a Rémtörténetek kapcsán. A fesztivál mindhárom napján tartanak egy-egy #olvassnádast eseményt, amelyeken Sárközy Bence, a kiadó vezetője, szerkesztő, Tompa Andrea író és Sipos Balázs irodalmár lesznek Ott Anna vendégei.

A teljes program itt olvasható.