Kultúra

Nyárvégi szerenád

Nyárvégi szerenád címmel ad koncertet a Duna Szimfonikus Zenekar egy különleges helyszínen, a Klebelsberg Kastély rózsakertjében.

Nyárvégi szerenád
A zenekar több mint hatvan éve töretlenül sikeres
Fotó: Duna Szimfonikus Zenekar

A szeptember 4-i esten népszerű klasszikusok, így Rossini, Bizet, Mozart és Strauss darabjai hangzanak el. A klasszikusok mellett a legismertebb filmzenei szerzemények is felcsendülnek a koncerten, többek között J. Gade Jalouise c. darabja, a Schindler listájának főtémája J. Williamstől és egy válogatás Bernstein West Side Storyjából. A Duna Szimfonikus Zenekar júniusban adott először koncertet az exkluzív helyszínen Horváth Gábor vezényletével, melynek sikere okán a Zenekar nyitja a Klebelsberg Kastély 2022/23-as kulturális évadát.

A Klebelsberg Kastély kertje különleges hangulatot ad a koncertnek
A Klebelsberg Kastély kertje különleges hangulatot ad a koncertnek
Fotó: Duna Szimfonikus Zenekar

A Duna Szimfonikus Zenekar 1961-ben alakult Budapesten. Az azóta eltelt időszakban számos rangos belföldi és külföldi hangversenyen lépett fel. Az együttes repertoárja a barokk zenétől a 20. századi és a kortárs kompozíciókig felöleli az európai zenetörténet valamennyi stíluskorszakát. Az elmúlt 60 év alatt állandó vendég volt a legrangosabb magyar előadótermekben, többek közt a MÜPA, a Zeneakadémia, a Pesti Vigadó, a Kongresszusi Központ, a Magyar Tudományos Akadémia, a BMC és számos további koncertterem színpadán.

A koncertet szeptember 4-én, vasárnap, 19:00-kor tartják a Klebelsberg Kastélyban (II. Templom utca 12.)