Kultúra

Felnőtt játékok

Az ország kedvenc lottójátéka, az ötöslottó 1957-ben, vagyis 65 évvel ezelőtt indult hódító körútjára

Exkluzív sztárparádéval készül a Szerencsejáték Zrt. idén október 1-én az ingyenes, 65 éves Ötöslottó Szuperkoncerten a Puskás Aréna Szoborparkjában.

Felnőtt játékok
Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök–vezérigazgatója, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök–igazgatója,
Fotó: Hegedűs Róbert

„Negyedik alkalommal rendezünk szuperkoncertet, amelyen mindig népszerű előadók adnak koncertet. Tavaly Majka & Curtis, a Bagossy Brothers Company, valamint Lotfi Begi és barátai fellépését mintegy 70 ezren követték, 30 ezren a helyszínen, 40 ezren élőben, online” – mondta Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök–vezérigazgatója a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Mint elhangzott, a Szerencsejáték Zrt. az október 1-jei koncerten a termékei helyszíni értékesítéséből befolyt összeget az Ökumenikus Segélyszervezet részére ajánlja fel. Utóbbi Kapaszkodó gyermekfejlesztő programján keresztül nehéz körülmények között élő gyereket támogat.

Exkluzív sztárparádéval készül a Szerencsejáték Zrt. a 65 éves Ötöslottó Szuperkoncertre
Exkluzív sztárparádéval készül a Szerencsejáték Zrt. a 65 éves Ötöslottó Szuperkoncertre
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Sokféle együttműködés zajlik a Szerencsejáték Zrt.-vel, folyamatos közöttünk a párbeszéd, rendkívüli helyzetekben, így árvíz vagy a covid idején is számíthattunk a támogatásukra” – közölte Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója. A Kapaszkodó programon keresztül háromezer gyermeknek biztosítanak többek közt iskolán kívüli korrepetálást vagy fejlesztő foglalkozást.

Mager Andrea kitért arra, hogy a tavalyi szuperkoncerten négymillió forint gyűlt össze a Kapaszkodó program támogatására.

Objektum doboz

Az október 1-jei koncert fő fellépője az egyik legnépszerűbb hazai énekesnő, Rúzsa Magdi, aki két évtizede tartó pályafutása alatt számos telt házas turnén vett részt, sikeres lemezeket készített, megkapta a Fonogram-díjat, a Petőfi Zenei Díjat, valamint a Máté Péter-díjat is.

„Nagyon fontos számomra a koncertezés és örülök, hogy visszatértem a színpadra. Az elmúlt időszakban új dalok is születtek. Nekem is van egy alapítványom, amely hátrányos helyzetű gyerekeket támogat, átérzem az ügy fontosságát” – mondta Rúzsa Magdi, aki év elején hármasikreknek adott életet.

A nyári fesztiválszezonban is számos sikeres koncertet adott Follow The Flow tagjai, Vincze Gergely, Molnár Csaba és Szakács Gergő arról beszéltek, hogy egy várhatóan több tízezres közönség előtt fellépni számukra extra motivációt jelent.

A szuperkoncerten a Valmar is játszik. A két tag, Marics Péter és Valkusz Milán beszámolt arról, hogy az egykori R-Go-sláger, a Bombázó feldolgozásával a közelmúltban keményebb, rockosabb vizekre eveztek.

A szuperkoncertet a fogyatékossággal élők egy külön, a színpad közelében elhelyezett akadálymentes lelátóról élvezhetik. Az eseményre a fővárosba vonattal vagy autóbusszal utazók 50 százalékos menettérti kedvezményben részesülnek október 1-jén a MÁV-Start Zrt. és a Volánbusz Zrt. járatain. Az esemény az Ötöslottó Szuperkoncert közösségi oldalán is követhető lesz.

Az Ötöslottó 65 évvel ezelőtt, 1957. február 13-án indult és manapság is az egyik legnépszerűbb szerencsejátéknak számít Magyarországon. Mager Andrea elmondta, hogy a 18 év feletti lakosság körében csaknem 100 százalékos az ismertsége, és minden második felnőtt játszik valamilyen gyakorisággal Ötöslottót.

A Szerencsejáték Zrt. bevételeinek 10 százaléka származik az Ötöslottóból, hetente 3–3,5 millió alapjátékot játszanak meg rajta – hangsúlyozta a cég vezetője.

Az Ötöslottón először 1959-ben fizettek ki egymillió forintot elérő összeget, az első milliárdos nyeremény 1999-ben volt, az eddigi legnagyobb nyeremény 6,4 milliárd forint volt 2020-ban. A 65 év alatt voltak tárgynyeremények, épültek lottóházak is.

A fellépők azt is elmondták, hogy mire költenék a pénzt, ha nagy összeget nyernének: a fiúk döntően házat, autót és utazást említettek, míg Rúzsa Magdi különleges fénytechnikát és színpadi kellékeket vásárolna.

A sajtótájékoztatón a Follow The Flow dalaiból hallgathattak meg a résztvevők néhányat.

Follow the flow koncert pillanatképe a sajtótájékoztatón
Follow the flow koncert pillanatképe a sajtótájékoztatón
Fotó: Hegedűs Róbert

Szuper koncert volt, így a Szuperkoncert méltó ünneplése lesz az elmúlt 65 évnek.

Kapcsolódó írásaink