Kultúra

Újra meghirdették a Magyarország 365 fotópályázatot

Gyakorlatilag szinte bárki indulhat a Magyarország 365 fotópályázaton. A kiválasztott alkotásokat albumban és kiállításokon is bemutatják a közönségnek.

Újra meghirdették a Magyarország 365 fotópályázatot
A megmérettetés majd az eredményhirdetés a korábbi években is rendre nagy érdeklődés mellett zajlott (Képünk illusztráció.)
Fotó: MH

Idén három kategóriában hirdették meg a Magyarország 365 fotópályázatot. Kaiser Ottó fotográfus, a zsűri elnöke a bejelentés kapcsán az MTI-nek arról beszélt, a négy évvel ezelőtt indított kezdeményezés céljai változatlanok. A pályázat amatőr és professzionális alkotók kameráján keresztül szeretné megmutatni, miért is lehetünk büszkék hazánkra, azaz tájainkra, természeti kincseinkre, építészetünkre, hagyományainkra és közösségeinkre.

A kiírás szerint három - természet és táj, épített és tárgyi örökség valamint életképek –kategóriákban lehet indulni. A győztesek díja ismét nettó egymillió forint, a második helyezetteket ötszáz-, a harmadikok háromszázezer forintot kapnak. Ezen túl internetes közönségszavazásra is sor kerül, ahol az elismerések értéke mindhárom szekcióban egy-egymillió forint lesz – emlékeztetett Kaiser Ottó.

A fotópályázatot támogató partnerszervezetek – a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Természetjáró Szövetség és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete – idén is különdíjakat fognak osztani.

A beérkezett alkotásokat öt tagú szakmai zsűri bírálja el, melynek elnöke Kaiser Ottó fotográfus, míg tagjai Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus, Haris László fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja, Potyó Imre környezetkutató, természetfotós, a 2020-as pályázat díjazottja valamint Rizsavi Tamás fotográfus, a 2019-es pályázat közönségdíjasa.

A szabályok szerint szerint pályázni 2021. október 19. óta készült fotókkal lehet a Fotopalyazat.magyarorszag.hu weboldalon szombattól október 10-ig. A kiválasztott alkotásokat albumban és kiállításokon is bemutatják a közönségnek. Az eredményhirdetésre és díjátadóra várhatóan 2022 decemberében kerül sor.

Kapcsolódó írásaink