Kultúra

Légkondicionált nézőtérrel várja közönségét a Budapest Bábszínház

Nyáron befejeződtek a munkálatok a Budapest Bábszínházban: a 400 fő befogadására alkalmas nagyszínpadon és a 100 férőhelyes Ország Lili Stúdióban az új évadtól klimatizált nézőtér várja a közönséget  közölte a teátrum pénteken az évadnyitó társulati ülés után.

Légkondicionált nézőtérrel várja közönségét a Budapest Bábszínház
Budapest Bábszínház
Fotó: Budapestbabszinhaz.hu

Megtartotta évadnyitó társulati ülését pénteken a Budapest Bábszínház, amely változatos programokkal készül a péntektől vasárnapig tartó TE! FESZT – Terézvárosi fesztiválra. Szombat délután a kisszínpadon jeleneteket láthat a közönség a Babaróka című előadásból, de lesz bábkiállítás is, valamint szeptember első felében elindul a bábszínház új weboldala.

A próbák már elkezdődtek az évad első bemutatójára. A hat éven felülieknek szóló Az utolsó bárány című humoros karácsonyi mesét Cseri Hanna állítja színpadra. Ulrich Hub betlehemes története az összefogásról, a hitről, a reményről, a szeretetről szól, hét, kicsit fura bárány kalandjain keresztül. A darab bemutatóját október 8-án tartják.

Ebben az évadban még három új előadással készül a társulat. Hamupipőke történetét Kuthy Ágnes állítja színpadra, de ezúttal a kosztümös filmekből jól ismert korba, a 19. századi Angliába helyeződik a történet – olvasható a színház honlapján.

A Kísérleti Stúdió Ponttól Pontig kísérleti bábelőadása a pont és a különböző térdimenziók, az egy és a több, az egyén és a sokaság kapcsolódási formáit tárja fel, míg a 16 éven felülieknek szóló Dekameron 2023 előadásban tíz kortárs magyar író története elevenedik meg.

Ellinger Edina igazgató beszámolt arról is, hogy nyáron a társulat sikerrel szerepelt a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján Kecskeméten, Veszprémben a VEB2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatban, az Ördögkatlan Fesztivál díszvendégeként pedig öt előadással kedveskedtek a közönségnek.
 

Kapcsolódó írásaink

Mindenkinek jár egy család

ĀA Budapest Bábszínház Kisrigók című előadása három kistestvér örökbefogadását mutatja be mesés, szórakoztató elemekkel