Kultúra

Majdnem agyontapostak minket a Szigeten a szent tehenek

Számtalan váratlan és izgalmas eseményt tartogat a Sziget Fesztivál idén is. A megszokott módon találkozhatunk a hét során véletlenül felbukkanó utcaszínházas performance-okkal, élőszobrokkal, zsonglőrökkel.

Majdnem agyontapostak minket a Szigeten a szent tehenek
A Cie Paris Benares – Sacred Cows „előadása”
Fotó: MH/Görgényi Levente

A Cie Paris Benares – Sacred Cows „előadása” meglehetősen váratlanul érte stábunkat, a sétáló fesztiválozók közül hirtelen bukkant elő a két hatalmas állat és lovasaik.

A Sziget oldala szerint a  francia társulat hatalmas, szent tehenei fémből, fából és gyantából készült gépezetek, amelyeket a bábművészek bonyolult mozdulatokkal keltenek életre. Az indiai zene nyugodt ritmusára bólogatva lassan haladnak előre, néha megállnak legelni, kérődzni, és hatalmas szemükkel figyelik az őket körülálló embereket. 

Objektum doboz

A tehénkocsi végül a cirkuszi sátor felé indult pihenőre, ahol pedig ugrókötél-bemutatóba botlottunk. A nem messze található Vándor Vurstli idén is hatalmas szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt, horgászat, céllövölde és mini óriáskerék is várja a látogatókat. 

Galériánk kattintással, pöccintéssel lapozható!

A Vándor Vurstliban számos, jó célzást igénylő játékot is ki lehet próbálni
A Vándor Vurstliban számos, jó célzást igénylő játékot is ki lehet próbálni
Fotó: MH/Görgényi Levente

Kapcsolódó írásaink

Megtelt a Sziget az első napon

ĀEste 10-re elfogytak az aznapra kiadható teljes árú jegyek, a péntek és a szombat is hasonlóan erősnek ígérkezik + VIDEÓ