Kultúra

Kovács Kati életműkoncertet ad

Életműkoncertet ad Kovács Kati szeptember 12-én a Budapest Kongresszusi Központban. A rendkívül népszerű énekesnő több mint öt évtizede tartó pályafutása legjobb dalai közül válogat az alkalomra.

Kovács Kati életműkoncertet ad
Minden nagy slágerét elénekli Kovács Kati a szeptember 12-i koncerten
Fotó: Facebook/Kovács Kati

„Ez nagyon kiszámíthatatlan életforma, igazán kitartó természet kell hozzá, engem szerencsére erre találtak ki. Szeretem, hogy annyira változatos, hogy sokszor nem tudom, mi lesz holnap. Közben persze a pandémia mindannyiunk életét megváltoztatta, sokszor engem sem ismertek fel maszkban, csak ha megszólaltam. Mostanában megint sokan akarnak velem szelfizni, ami jó dolog” – mondta a Kossuth-díjas előadóművész az MTI-nek.
Kovács Kati elmondta, hogy idén végre sokkal több fellépése volt, többet utazott, mint az előző két évben.
„A nagy slágereket elvárja a közönség, ezért sem szabad kihagyni a műsorból, de én is hozzájuk nőttem az idők során. A nézők emlékei a dalokhoz kötődnek, különböző családi eseményeiket kapcsolják hozzájuk, ugyanakkor nekem is számos dolgot előhoznak a múltból. Több mint ötszáz dalt elénekeltem már, hatvan-hetvennek magam írtam a szövegét, többségük emberi történeteket mesél el” – fejtette ki a művész.
A tervek szerint a szeptember 12-i koncerten elhangzik mások mellett a Most kéne abbahagyni, az Úgy szeretném meghálálni, A régi ház körül, az Add már, Uram, az esőt!, a Nálad lenni újra jó lenne vagy a Ha legközelebb látlak. Kovács Kati hozzátette, hogy újabb dalok is lesznek, és a zenei hangzást szimfonikus zenekar egészíti ki.
 

Kapcsolódó írásaink