Kultúra

Négy nap zúzda a Balaton partján

Augusztus 24-e és 27-e között rendezik meg idén az alsóörsi Tábor Fesztivált, így a rock-metál műfaj rajongóinak már kevesebb, mint egy hónapot kell csak várniuk az önfeledt Balaton-parti szórakozásra.

Négy nap zúzda a Balaton partján
Idén is felhőtlen szórakozást ígér a rockrajongóknak a Tábor Fesztivál
Fotó: Tábor Fesztivál

A rendezvény felvonultatja ugyanis a szcéna hazai képviselőinek apraja-nagyját, egyszerre kombinálva a hajrázós koncertezés és a nyár végi nyaralás lehetőségét. A fesztiválnak otthont adó Pelso Campingben fellép ugyanis többek között a Tankcsapda, a Dalriada, a Road, a Depresszió, az Alvin és a mókusok!, a Junkies, a Kalapács, a Pokolgép és az Aurora, a koncertkezdések előtt pedig olyan változatos napközbeni off programok várják a látogatókat, mint a különböző csapatjátékok és sportversenyek, illetve természetesen a balatoni fürdőzés.

Noha a Tábor Fesztivál elnevezése elsőre ismeretlenül hangozhat még a fesztiválszférában járatos olvasók számára is, a rendezvény története 2008-ig nyúlik vissza, ekkor azonban még Zorall Sörolimpia néven várta látogatóit a rendezvény.

Az így idén immár tizennegyedik alkalommal megrendezett fesztivál azóta folyamatosan bővült, s mára a hazai rockzenei élet egyik meghatározó helyszínévé nőtte ki magát. S noha a koronavírus-járvány okozta nehézségek – az egész könnyűzenei szférával egyetemben – ezt a fesztivált sem kímélték, az idei rendezvény igazi hiánypótlóként szolgálhat a rockzene kedvelői számára.

Különösen igaz ez tekintettel arra, hogy az ugyancsak ezt a célközönséget kiszolgáló Rockmaraton Fesztivál (illetve tavaly az annak alternatívájaként szolgáló Metal Factory) – ugyancsak a covid okozta bizonytalanság következtében – idén teljesen elmaradt, nagy űrt hagyva ezzel a műfaj kedvelőiben.

Az érintettek szerencséjére azonban az alsóörsi fesztivál tökéletes gyógyír ennek az űrnek a kitöltésére, arról nem is beszélve, hogy a fesztiválok tipikus árfekvéseit tekintve anyagi szempontból is kifejezetten hozzáférhető szórakozási lehetőséget biztosít az érdeklődők számára, augusztus 21-ig ugyanis mindössze 18 499 forintért vásárolható bérlet a rendezvényre, míg a 14 év alattiak számára a belépés ingyenes, csupán egy díjmentes regisztrációhoz kötött.

Jegyek a www.taborfesztival.hu oldalán kaphatók.

Kapcsolódó írásaink