Kultúra

Egy hét múlva nyit a Sziget

Augusztus 10-én kezdődik az idei Sziget fesztivál, a Szabadság Szigete. Az első nap kiemelkedő fellépéseiből adtak ízelítőt a szervezők.

Egy hét múlva nyit a Sziget
Pillanatkép a 2019-es Szigetről
Fotó: MH

A Sziget kívánságlistájának éllovasaként tapsolta idén vissza a közönség Dua Lipát, aki négy éve már óriási koncertet adott a Szabadság Szigetén – írták a szervezők. Az előadó azt nyilatkozta: „80 000 ember lüktetett velem együtt a Sziget fesztiválon… Nem hittem a szememnek, amikor kijöttem a színpadra!!! Életem egyik legjobb pillanata volt”. Dua Lipa a Sziget első napjára egyenesen Koszovóból érkezik, ahol apukájával közösen szerveznek fesztivált, ahol szintén fellép a sztár.

A Nagyszínpad első napi programjából a szervezők kiemelték Rüfüs Du Sol fellépését. A Los Angeles-i székhelyű, háromtagú, ausztrál formáció ma már a világ egyik legnépszerűbb elektronikus fellépője, akik idén bezsebelhették első Grammy-díjukat is.

Gigantikus gladiátorral a közepén, újragondolva és exkluzív külsőbe öltöztetve tér vissza a Samsung Colosseum, írták. Izgalmas dizájnelemek teszik teljessé a látványt, az élményt pedig tovább fokozza majd a helyszín minden igényt kielégítő hang- és fénytechnikája. Itt lép fel az első napon Nina Kravitz is.

A Sláger FM színpadán pedig Korda György nyitja meg a Szigetet.

Szerdán nyit a Global Village program is, a látogatók megismerkedhetnek a vietnámi vízibábszínházzal is. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink