Kultúra

Lloyd Webber és Banderas közös produkciós céget alapít

Spanyol adaptációk

Közös produkciós céget alapít Andrew Lloyd Webber és Antonio Banderas: az Amigos Para Siempre (APS) célja musicalek, színházi előadások és élő szórakoztatóműsorok gyártása a spanyol nyelvű világ nagy piacai számára, írta az MTI.

A cégen keresztül olyan Lloyd Webber-klasszikusok spanyol nyelvű feldolgozásait tervezik, mint Az operaház fantomja, Alkony sugárút, Csillagfény Expressz, Jézus Krisztus szupersztár, Evita, Hamupipőke, József és a színes, szélesvásznú álomkabát és a Rocksuli. A művek spanyol nyelvű adaptációs jogait Lloyd Webber cége, a Really Useful Group átengedi az új, közös vállalatnak.

Lloyd Webber elmondta, hogy Antonio Banderast az egyik legsokoldalúbb kreatív elmének tartja, akivel valaha együtt dolgozhatott. Banderas felidézte, hogy 1996-ban dolgozott együtt Lloyd Webberrel az Evita című musical felvételein és forgatásán. „Nem lenne hazugság azt mondani, hogy azért lettem színész, mert olyan nagy hatással voltak rám Andrew musicaljei” – mondta Banderas, és szórakoztatóipari pályafutása egyik legkiemelkedőbb lehetőségének nevezte, hogy ismét együtt dolgozhat Lloyd Webberrel.

Kapcsolódó írásaink

Centenáriumi évad extrákkal

ĀÚj bérletkonstrukcióval, két premierrel és a teátrum alapításának századik évfordulóján előadás-sorozattal várja nézőit az Operettszínház