Kultúra

Kerekasztal-beszélgetés a dizájn világnapján, a központi téma az üzleti irányítás

Hatékony irányítás

A dizájnvállalkozások hatékony irányítása lesz a központi téma az idei dizájn világnapon, amelyen a témakörhöz kötődő Design – Üzlet – Jóllét című programmal várja az érdeklődőket ma, június 29-én Budapesten az Onyx Átriumban a Magyar Formatervezési Tanács (MFT).

A programban a dizájnlámpákat készítő Manooi képviselője, Héder János tulajdonos, kreatív igazgató, valamint az Onyx Műhelytől Niszkács Anna ügyvezető, tulajdonos, Góg Angéla kreatív igazgató és Lengyel Márton belsőépítész mutatják be üzleti modelljüket, beszélnek gazdasági sikerüket is meghatározó vezetési stratégiájukról, valamint tanácsokat adnak a résztvevőknek. A kerekasztal-beszélgetésen a cégvezetők mellett az egyes projektekben részt vevő csapatok tagjai is felszólalnak, így a hallgatóság több nézőpontból kaphat képet az adott üzleti helyzetről.

A Manooi lámpamanufaktúrájában kézműves technikákkal dolgoznak, egyedi csiszolású Swarowski kristályokkal díszített csillárjaik világszerte ismertek – olvasható a tájékoztatóban. A program felvezető előadását Fehér Zsolt HR-szakértő, a Hogan Assessments Nemzetközi igazgatója tartja, aki a kerekasztal-beszélgetésben moderátorként közreműködik, írta az MTI. Az idén 65. alkalommal megrendezett dizájn világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a területre és segítse a dizájntudatos vállalkozásokat.

A World Design Organisation (WDO) 1957 óta szervezi hálózatba a nemzetközi dizájnszakmai kezdeményezéseket. A WDO társszervezetei világszerte panelbeszélgetésekkel, workshopokkal, formatervezési versenyekkel, kiállításokkal, és kapcsolatépítő eseményekkel készülnek. A dizájn világnapja eseményein a WDO kiemelten foglalkozik azokkal a dizájntudatos vállalati stratégiákkal, amelyek kiemelkedő vezetői modelljüknek köszönhetően a gazdasági sikerek mellett hozzájárulnak a fenntarthatósági célok eléréséhez is.

Kapcsolódó írásaink

Dubajtól Budapestig

ĀDombóvári Tamás: A tér minden pontjából mást lát az ember – fontos a napszak is, mert az sem mindegy, hogy milyen erősek éppen a fények