Kultúra

Dzsessz és operatörténet is vár a füleki fesztiválon

Magyar–szlovák együttműködés

Koncertek, kreatív programok, operabeavató, performansz, kiállítás, esti mozi és beszélgetések is várják az érdeklődőket az idei UDVart fesztiválon péntektől vasárnapig Füleken.

A magyar és szlovák előadókon kívül a háromnapos összművészeti rendezvényre Lengyelországból, Franciaországból, Kazahsztánból, az Egyesült Királyságból és Izraelből is érkeznek vendégek – közölte az MTI-vel a füleki Városi Művelődési Központ. A beszélgetések mellett a komolyzene és az opera kedvelői is igazi ínyencségekre számíthatnak. A The Saxophone Connections formáció olyan műveket ad majd elő, amelyek a rendhagyó hangszerelésben először hangzanak el Szlovákiában.

Az UdVart ismét vendégül látja az operák világába kalauzoló Dinyés Dánielt, aki a stand-up comedy műfaját is meghazudtoló humorral tárja fel Verdi Traviata című operájának hátterét. A losonci Lawn Dogs a dzsessz kedvelőit örvendezteti meg, aki pedig a Kispál és a Borz vagy a Kiscsillag rajongója, nem fog csalódni Lovasi András koncertjében sem. A blues szerelmesei a lengyel Cheap Tobacco zenéjének örülhetnek, míg a rockot kedvelőknek játszik az Ivan & The Parazol, és fergeteges hangulat ígérkezik a Cendes és a Besh o droM koncertjén is.

Kapcsolódó írásaink