Kultúra

Zenei ritkaságok a Nemzeti Filharmonikusok új évadában

Gazdag kínálat

A Nemzeti Filharmonikusok 2022/2023-as évadában különleges hangszeres művek, egész estés operaprodukciók, beavatókoncertek és kórushangversenyek szerepelnek majd.

Az együttes a Kocsis-, a Kobajasi-, a Ferencsik-, a Lukács- és a Pászti-bérlet hangversenyein a Müpában, a Zeneakadémián és a Pesti Vigadóban lép fel. A most bejelentett évad során elhangzik többek közt Chopin f-moll zongoraversenye, Dvorák Újvilág-szimfóniája, Csajkovszkij V. szimfó-niája, Berlioz Fantasztikus szimfóniája, Verdi Trubadúrja, Mendelssohn Olasz szimfóniája, Haydn Katonaszimfóniája, Schumann II. szimfóniája.

Kodálynak a Fölszállott a páva dallamára írt változatai és a Budavári Te Deum, Brahms B-dúr zongoraversenye és I. szimfóniája is felcsendül majd. Előadják Poulenc Stabat Materét, amely a nagyon ritkán hallható művek közé tartozik. Magyarországi bemutatón hangzik el Liszt Jeanne d’Arc a máglyán című drámai jelenetének zenekari kíséretes változata. Próbatermi vendégség címmel folytatódik a beavató zenei esték sorozata is.

Kapcsolódó írásaink