Kultúra

Cziffra-emlékkoncert a bécsi Collegium Hungaricumban

A bécsi Cziffra Stiftung (Cziffra Alapítvány) negyedszázados évfordulója alkalmából pénteken a bécsi Collegium Hungaricumban tartanak ünnepélyes estet a Cziffra György-emlékév és az alapítvány közös szervezésében.

A koncerten fellép Balázs János zongoraművész, a Cziffra-emlékév művészeti vezetője, Sárközy Lajos (hegedű), a Cziffra Fesztivál tehetségdíjas művésze, valamint Nicole Henter (fuvola) és Denys Dragan (zongora), a Cziffra Stiftung kiemelt művészei – közölték a szervezők az MTI-vel. Az alapítvány 1997 óta gondozza Cziffra György szellemi hagyatékát, népszerűsíti a zongoraművész egyedi látásmódját, és segíti a hozzá közel álló fiatal tehetségek érvényesülését.

A jubileumi hangversenyen olyan művészek köszöntik játékukkal a szervezetet, akik Cziffra szellemiségét képviselik muzsikusként és közszereplőként is, határainkon innen és túl. Műsorukra Cziffra-átiratokat és a zongoravirtuóz által is szívesen játszott darabokat válogattak: veretes és könnyedebb táncok, operarészletek, nemzeti motívumok szőtteséből formálódik meg a közönség előtt Liszt, Weber, Saint-Saëns és Brahms világa. A június 24-i esten többek közt szerepel De Falla Tűztánca, Saint-Saëns–Liszt Haláltánca, Rimszkij–Korszakov–Cziffra Dongója, illetve Brahms–Cziffra 5. és 6. magyar tánca.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom