Kultúra

Újra együtt a székelyekkel

Hargita, Maros, Kovászna

Két év kihagyás után, június 24-től ismét megrendezik a Székely Fesztivált Budapesten, a Millenáris Parkban, ahol vasárnapig gasztronómiai különlegességek, kézművesek portékái, gyerekprogramok és koncertek is várják a látogatókat.

Újra együtt a székelyekkel
Újra együtt a székelyekkel
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Mint Varga Mihály pénzügyminiszter az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón kiemelte, a háromnapos rendezvény nemcsak a kulturális, művészeti és gasztronómiai kapcsolatokat erősíti, hanem Székelyföld és az anyaország gazdasági együttműködését is. Idén is mintegy százötven erdélyi magyar vállalkozás mutatkozik be a fesztiválon.

Banner Géza szerkesztő-műsorvezető, a fesztivál házigazdája elmondta: „Újra együtt” hívószóval rendezik meg a seregszemlét, amelyen valamennyi korosztálynak készülnek programokkal. Idén Tamási Áronról is megemlékeznek születésének 125. évfordulója alkalmából.

A látogatók megismerhetik a székely vendégszeretetet, virtust és életérzést. Debreczeny István, a Székely Összefogás Alapítvány alapító tagja elmondta, hogy a székely kézművesek mellett kétszáz fellépő ad műsort a nagyszínpadon, az eseményen részt vesznek Hargita, Maros és Kovászna megye képviselői.

Kapcsolódó írásaink

Elindultak a zarándokok

ĀErdélyből is csatlakozott három autóbusznyi zarándok azokhoz, akik Budapestről indultak tegnap Lengyelország legfontosabb katolikus zarándokhelyére, a Czestochowában található Jasna Góra-i kolostorb