Kultúra

Jókai-musical ősbemutatója a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Ma 20 órától ősbemutatónak ad otthont a Margitszigeti Szabadtéri Színpad. A Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente által írt, Kőszívű – a Baradlay-legenda című musical Jókai A kőszívű ember fiai című klasszikusának zenés színpadi átirata, a Margitszigeti Színház és a MusicalNeked Produkció közös előadása.

Jókai-musical ősbemutatója a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon
Fotó: MH/Farkas Anita

A darab címszerepeit Ember Márk (Ödön), Fehér Tibor (Richárd) és Veréb Tamás (Jenő) alakítják, édesanyjukat, Baradlaynét Polyák Lilla énekli. Szerelmeik közül Plankenhorst Alfonsine-t Gubik Petra, Lánghy Arankát Katona Kinga, Liedenwall Editet Kovács Gyopár formálja meg. Az előadás további szerepeiben Miklósa Erika, Náray Erika, Feke Pál, Berettyán Sándor, Serbán Attila, Nagy Sándor, Szerednyey Béla és Barabás-Kiss Zoltán láthatók.

A monumentális feldolgozást, amely természetesen dramaturgiai módosításokat is tartalmaz, Szente Vajk rendezi, a koreográfus Túri Lajos Péter. A darabot szombat este is műsorra tűzik. Az előadást a Kőszívű-fesztivál előzi meg 16-tól 18 óráig a Margitszigeti Színházban. Az eseményen az érdeklődők találkozhatnak az alkotókkal és szereplőkkel, lesz tánctanítás, történelmi előadás, jelmezbemutató és kézműves foglalkozások is.

Kapcsolódó írásaink

Egyetlen szerep

ĀA film nyomán azok, akik nem értik a reakcióinkat vagy a fájdalmunkat, esetleg többet tudnak meg a magyarokról, és talán kicsit megértőbben állnak majd hozzánk - hangsúlyozta Dolhai Attila a Faktum Premierben