Kultúra

Átadták a zenei Artisjus-díjakat, Zsoldos Béla életműdíjat kapott

Huszonkettedik alkalommal ítélték oda az elismerést

Zsoldos Bélát életműdíjjal, Sárik Pétert az év zeneszerzője, Szepesi Mátyást pedig az év szövegírója címmel jutalmazták az Artisjus 2022-es díjainak átadásán Budapesten.

A szerzői egyesület huszonkettedik alkalommal ítélte oda az Artisjus-díjakat, a harminc évnél fiatalabb alkotókat nyolcadik éve ismeri el Junior Artisjus díjjal – szerepel az Artisjus által az MTI-hez eljuttatott közleményben. Az év produkciója a Napidal Sziámival című projekt lett. Az év junior könnyűzenei alkotója Dé:Nash, azaz Sallai Dénes Bálint. Szintén az év junior könnyűzenei alkotója lett Kőrös Mimi, azaz Saya Noé.

Az év junior könnyűzenei alkotói közössége a 2018-ban alakult Carson Coma zenekar lett. Az év komolyzenei művéért járó díjat három alkotónak, Vajda Gergelynek, Dragony Tímeának és Pintér Gyulának ítélték oda. Szintén az év komolyzenei műve címet kapta Dragony Tímea To a Skylark (Egy mezei pacsirtához) című darabja. Pintér Gyula Shades című művéért kapta meg a díjat. Az év junior komolyzenei alkotója cím idén Lázár Dánielé lett.

Kapcsolódó írásaink

Centenáriumi évad extrákkal

ĀÚj bérletkonstrukcióval, két premierrel és a teátrum alapításának századik évfordulóján előadás-sorozattal várja nézőit az Operettszínház