Kultúra

Izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a Várkert Bazár nyári rendezvénysorozata

Műfajok találkozása

Könnyű- és klasszikus zenei koncertek, irodalom, pszichológia, film, tánc, tudomány, kiállítások és tematikus séták is várják az érdeklődőket a Várkert Bazár Műfajok találkozása című nyári rendezvénysorozatán – közölték a szervezők.

Izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a Várkert Bazár nyári rendezvénysorozata
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes A Tenkes kapitányát mutatja be
Fotó: Várkapitányság

A kerti programok május 29-én a részben ingyenes gyereknapi kínálattal indulnak. A gyereknapi programok között lesz Föld körüli kalandtúra játékos feladatokkal, vezetett séták a Várban található állatok jegyében, valamint a Csipkerózsika táncelőadás. A június 11-től augusztus 22-ig a Várkert Bazár rámpáján megtekinthető Balaton RETROspektívhez kapcsolódva Balaton tematikájú filmeket (például A Pogány Madonnát) vetítenek.

Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nzrt. vezérigazgató-helyettese elárulta, a  nyári kínálat részei a Palotanegyedet felfedező séták, amelyek az újjászületett épületeket és helyszíneket, köztük a Szent István-termet, a palota kupoláját és a nádori kriptát mutatják be, a Shalom, Buda! séta a polgárvárosban pedig a budai zsidóság fontos helyszíneihez vezet. A programok köt szerepel például az Európa Kiadó június 11-i koncertje is az Öntőház udvarban.

Július 12-én Klasszik Lasszó – Magyar szakítós címmel ad irodalmi koncertet Czinki Ferenc íróval és Vitáris Iván énekessel a Szárazárok színpadon, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában július 26-án pedig A Tenkes kapitánya kerül színre a Vár- kert Bazárban. A nyárzáró program a Piramis zenekar fellépése lesz szeptember 24-én. A részletes programok-ról a Varkertbazar.hu oldalon tájékozódhatunk.

Kapcsolódó írásaink

Európa Digitális Kincsei a Várkert Bazárban

ĀA Száműzetés, migrációs hullám és szolidaritás: A digitális kincsek feltárása című transzmédiatárlat az Európa Digitális Kincsei című kiállítássorozat második része.