Kultúra

Izgalmas jeleneteket rögzítettek Sopronban a nagyszabású Petőfi-filmhez

Most vagy soha!

Befejeződtek az 1848. március 15-éről szóló nagyszabású, látványos magyar film, a Most vagy soha! forgatásának soproni felvételei.

Izgalmas jeleneteket rögzítettek Sopronban a nagyszabású Petőfi-filmhez
Az ablakból zuhanást is felvették
Fotó: Most vagy soha! produkció

A stáb több mint két hetet töltött a városban, ahol számos akció- és üldözési jelenetet rögzítettek, köztük azt a látványos momentumot is, amikor Petőfi Sándor és Szendrey Júlia az emeleti albérletükből az ablakon át kiugorva menekülnek a nyomukban járó osztrák titkosrendőr és martalócai elől. Ennek felvétele már amiatt is izgalmasra sikerült, hogy a felvételt készítő operatőrnek együtt kellett ugrania a színészekkel, illetve kaszkadőrökkel a magasból.

A budapesti Dohány utcát „megformáló” soproni utcát aprólékos műgonddal igazították az 1848-as állapotokhoz, aminek megfelelve, teljes hosszában beborították sárral a területet. Emellett a Tűztorony mögött húzódó hangulatos, belvárosi utcát ötven statiszta közreműködésével hamisítatlan zsibvásárrá alakították át, utcai árusokkal, vaskos cégérekkel, szekerekkel, kordékkal, galambokkal és kóbor kutyákkal. A stáb innen Esztergomba, majd Komáromba megy tovább, és folytatja az augusztus végig tartó forgatási munkálatokat.

Kapcsolódó írásaink

Magyar fotósok és filmesek képei Kolozsváron

ĀSzerdától látható Kolozsváron, a Bánffy-palotában a budapesti Műcsarnok Művészek a kamera fókuszában – Magyar fotósok és filmesek fényképei című kiállítás – közölte az intézmény