Kultúra

A hétvégén ismét megrendezik a Múzeumok Majálisát

Audencia Erzsébet királynénál

Két év szünet után, ismét megtartják Múzeumok Majálisát a hétvégén a Múzeumkertben. A programok ingyenesek.

A szervező Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) úgy tájékoztatott, nagyon fontosnak tartják, hogy a múzeumokat közösségi kulturális helyszínként is elkezdjék használni a látogatók, ezért az intézmények egy nagy közösségi térben mutatkoznak be az idén. A legkisebbeket a Mini Múzeum foglalkozásai várják. Az idősebbek részt vehetnek Erzsébet királyné audienciáján, a Madách Színház színészei társaságában az 1848-as forradalomban találhatják magukat, de lesz interaktív virtuális kiállítás, illetve családi kincskereső játék is.

A Múzeumkertben több mint hetven intézmény mutatkozik be, az új Közlekedési Múzeumtól az Esterházy-kastélyig. A hagyományokhoz híven idén is a majálison adják át az Év Múzeuma díjat. Koncertet ad az Ivan and the Parazol és Dj Bootsi, táncelőadást mutat be a Willany Leo Társulat, valamint megtekinthető Adorjáni Bálint Capa kamaradarabja is.

Kapcsolódó írásaink

Megnyitotta kapuit a Walter Rózsi-villa

ĀTegnap, a múzeumok világnapján nyitotta meg kapuit a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlék-védelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) új kiállítóhelye