Kultúra

Made in Hungária a Práterben

Fenyő Miklós-Tasnádi István Made in Hungária című musicalét hallhatja az, aki ellátogat a Praterbe május 22-én vasárnap.

Az előadást az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztala által szervezett AchtUngarn fesztivál keretében láthatják az érdeklődők a kétnapos esemény zárásaként.

A rendezvény célja Magyarország és a Bécsben elő magyar népcsoport bemutatása az érdeklődőknek nyolc műveltségi területen - folklór, művészet, tudomány, történelem, gasztronómia, sport, zene, kultúra - keresztül.

Ez egy interkulturális találkozás, de természetesen a jellemzően magyar ételek sem hiányozhatnak majd a fesztivál kínálatából, amelynek védnöke Magyarország bécsi nagykövete.

A Magyarországot bemutató fesztiválon a Jókai Színház az egyetlen színházi fellépő.

Fenyő Miklós-Tasnádi István Made in Hungária című musicaljét hallhatja az, aki ellátogat a bécsi Praterbe május 22-én vasárnap 17. 30-tól.

Pillanatkép a Made in Hungária című darabból
Pillanatkép a Made in Hungária című darabból
Fotó: Békéscsabai Jókai Színház

Az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztala által szervezett AchtUngarn a magyar műveltség nyolc területére: a folklórra, a művészetre, a tudományra, a történelemre, a gasztronómiára, a sportra, a zenére és a kultúrára hívja fel szomszédaink figyelmét, az esemény fővédnöke Nagy Andor, hazánk bécsi nagykövete.

A kétnapos, Magyarországot bemutató fesztiválon a Békéscsabai Jókai Színház lesz az egyetlen színházi fellépő, az eseménysorozat záróeleme lesz a békéscsabai művészek fellépése.

Az eseménysorozat záróeleme lesz a békéscsabai művészek fellépése
Az eseménysorozat záróeleme lesz a békéscsabai művészek fellépése
Fotó: Békéscsabai Jókai színház

A Made in Hungária szereplőgárdájából Ormándy M. Keve, Nagy Róbert, Kiss Viktória, Puskás Dániel, Király M. Alexandra, Szász Borisz, Laszkó Viktor, valamint Berndt Richárd szh., Bartus Botond szh. és Márki Szabina mutatkoznak be Bécsben, és természetesen csapatunkat erősítik a Viharsarok Táncszínház művészei is: Mlinár Péter, Gáspár Bendegúz, Fazekas Döníz, Földes Roxána, Oláh Dániel és Tóth Luca.

Az előadás elengedhetetlen résztvevői a Viharsarok Táncszínház művészei: Mlinár Péter, Gáspár Bendegúz, Fazekas Döníz, Földes Roxána, Oláh Dániel és Tóth Luca.

Az AchtUngarn fesztivál záróeseménye lesz a békéscsabai művészek fellépése.

A rendezvényen való részétel ingyenes!

Helyszín: 1020 Bécs, Spenadlwiese 1.

Kapcsolódó írásaink