Kultúra

Jegybanki kiállítások és könyvbemutatók

Könyvbemutatók és szakmai kerekasztal-beszélgetések mellett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kortárs képzőművészeti gyűjteményéből összeállított kiállításokat is láthattak az érdeklődők az intézmény Krisztina körúti székházában.

A jegybank a Pallas Athéné Könyvkiadó és az MNB Arts & Culture által szervezett, Nagy Könyvünnep és Kortárs Művészeti Kiállítás című fesztivál a mögöttünk hagyott két májusi hétvégén várta az érdeklődőket. Az esemény a jegybank fenntarthatósági, oktatási és művészettámogatási területeken folytatott értékteremtő tevékenységének jegyében valósult meg, amelyet az árstabilitás fenntartásához kapcsolódó feladatai mellett végez.

A Pallas Athéné Könyvkiadó számos gazdasági élettel, közgazdasági, banki ismeretekkel kapcsolatos kiadványt jelentetett már meg. Ugyanakkor a bank a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően feladatának tekinti a kulturális értékmentést is. Ezért kortárs képzőművészeti gyűjteményt hozott létre, amelyben jelenleg negyvenhat alkotó 890 műve található. A rövid időtartamú pop-up kiállításokon most az MNB néhány jelentős műalkotást mutatott be művészettörténészek tárlatvezetésével.

Kapcsolódó írásaink