Kultúra

A környezetvédelemé lesz a főszerep

Ingyenes fesztivál Gödöllőn

Május 27. és 29. között nyolcadik alkalommal szervezik meg a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált, amelyen négy helyszínen száz filmet láthatnak a nézők.

Az ingyenes fesztivál helyszíne a Gödöllői Királyi Kastély és parkja, a kínálatot családi és kulturális programok színesítik. Többek között olyan izgalmas alkotásokat vetítenek, mint a David Attenborough által narrált Miért fontos a biológiai sokféleség? című animációs film, amely bő öt perc alatt ad választ a kérdésre az ovis gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt – írták a szervezők.

Hozzátették, hihetetlen látványt nyújt Török Zoltán, a hazai mozikban már nagy sikert aratott Vadlovak című filmje, valamint Tóth Zsolt Marcell és a Filmdzsungel Stúdió hazánk nemzeti parkjainak szépségeit bemutató Tíz park ezernyi titka – Élet a nagy folyók ölelésében sorozatának egyik epizódja, míg a Közlegények – A kárókatona-per című alkotás egy krimi izgalmát hozza. Idén a fesztivál díszvendége Olaszország lesz, ezért a számos, Itáliát idéző esemény mellett az olasz gasztrokínálattal is megismerkedhetnek a vendégek.

Kapcsolódó írásaink