Kultúra

Hetedik alkalommal jön a Fesztivál Akadémia

Július 15. és 24. között rendezik a 7. Fesztivál Akadémia Budapest (FAB) kamarazenei fesztivált a főváros több helyszínén – jelentette be tegnap Fekete Péter.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kultúráért felelős államtitkára hangsúlyozta: a Kokas Katalin–Kelemen Barnabás hegedűművész házaspár, a FAB alapító művészeti vezetői a fesztiválra idén is nemzetközileg elismert szólista barátaikat hívták meg, akik az ő hívó szavukra lépnek fel. Kokas Katalin a programhelyszínek között említette többek között a Zeneakadémiát, a Széchenyi-fürdőt, a Margitszigetet, a budai Várat és a Budapest Music Centert. A fellépők között lesz mások mellett Vilde Frang hegedűművész, Nicolas Altstaedt csellóművész, Fazil Say zongoraművész, Szergej Nakarjakov trombitaművész, Hagai Shaham hegedűművész és Anna Prohaska szoprán – árulta el Kelemen Barnabás.

A több mint negyven hazai és nemzetközi zenész különböző formációkban lép színpadra. A fesztivál részeként idén Kurtág György, Eberhard Feltz, Pauk György, Perényi Eszter, Hagai Shaham, Keller András, Baráti Kristóf, Kelemen Barnabás és Alissa Margulis tart mesterkurzusokat. A részletes programokról a Fesztivalakademia.hu oldalon tájékozódhatunk.

Kapcsolódó írásaink

Szakmai díjakat adtak át a tánc világnapján

ĀVan mit ünnepelnünk a tánc világnapján – emelte ki Fekete Péter, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának (Emmi) államtitkára, a tánc napja alkalmából rendezett gálán, ahol átadta a Harangozó Gyula-díjakat, és köszöntötte a díjazottakat