Kultúra

Eldőlt, a Virtuózok közül kik kapnak nemzetközi szintű szakmai támogatást

Plácido Domingo elnökölt

A Virtuózok Nemzetközi Művészeti Bizottsága Plácido Domingo elnökletével a tizenkilenc éves Boros Misit (zongora, a Virtuózok első évadának korcsoportgyőztese), a tizenhat éves Daniel Matejcát (hegedű, a 2021-es Virtuózok V4+ cseh győztese) és a tizennégy éves Teo Gertlert (hegedű, a 2020-as Virtuózok V4+ különdíjasa) választotta ki, hogy nemzetközi menedzsmentet kapjon.

A bizottság különdíjban részesítette Lugosi Ali klarinétművészt, a Virtuózok első abszolút győztesét, Ryan Martin Bradshaw zongoraművészt, a Virtuózok V4+ (2021) tizennégy éves szlovákiai győztesét és Eduard Kollert hegedűművészt. A Virtuózok Kamaraegyüttes a zsűri kiemelt különdíját kapta. A nyerteseknek a következő két évadban a Virtuózok nemzetközi kapcsolatrendszerén keresztül kiemelt fellépéseket szerveznek. A különdíj egy-egy szólókoncert-lehetőség, valamint a Keller András Kossuth- és Liszt-díjas hegedűművész által felajánlott mesterkurzus.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom