Kultúra

Arany, Berzsenyi, Radnóti első kiadások a Múzeum Antikvárium aukcióján

Kéziratok és dedikált könyvek

A Múzeum Antikvárium negyvenedik árverésén a Kossuth Klubban április 28-án, 17 órakor Arany János, Berzsenyi Dániel, Fekete István, József Attila, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Madách Imre, Márai Sándor, Mészöly Miklós, Mikszáth Kálmán, Molnár Ferenc, Móra Ferenc, Móricz Zsigmond, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós és Szerb Antal első kiadású, valamint dedikált köteteire lehet licitálni a helyszínen, az online térben vagy az Axioart oldalán.

Arany, Berzsenyi, Radnóti első kiadások a Múzeum Antikvárium aukcióján
Kassák Lajos

A sokrétű és különleges anyagot a szervezők az antikváriák szinte minden területéről válogatták össze. Széchenyi István első kiadású kötetei, vagy éppen 1848-as, illetve reformkori, vadászati, borászati relikviák, szakkönyvek is kalapács alá kerülnek. Az aukción számos magyar híresség kézirata, többek között Benczúr Gyuláé, Csontváry Kosztka Tivadaré, Eötvös Józsefé, Feszty Árpádé, Herman Ottóé, Horthy Miklósé, Jókai Móré, Lechner Ödöné, Móra Ferencé és Weöres Sándoré is szerepel –  fogalmazott Antal Károly, a Múzeum Antikvárium társtulajdonosa.

A csaknem ötventételes avantgárd gyűjtemény iránt érdeklődők az árverésen licitálhatnak Kassák Lajos portréjára, valamint a magyar avantgárd mozgalom meghatározó alakjának több dedikált, illetve első kiadású kötetére is. Az aukció anyaga megtekinthető április 27-ig a Múzeum Antikváriumban.

Kapcsolódó írásaink