Kultúra

Zorba, a görög a Békéscsabai Jókai Színház színpadán táncol

Musical Radó Denise rendezésében

Péntek este mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház a Chicagót és a Kabarét is jegyző szerzőpáros, John Kander zeneszerző és Fred Ebb szövegíró John Stein közreműködésével készült Zorba, a görög című musicaljét, amelyet Nikosz Kazantzakisz regényéből írtak.

A történet főszereplője Zorba, akinek filozófiája, hogy mindig minden pillanatot meg kell ragadni. Az előadást Radó Denise, Jászai-díjas színművész rendezi, a főbb szerepekben Katkó Ferencet, Czitor Attilát, Liszi Melindát és Nagy Erikát láthatja a közönség.

„Azért szeretem ezt a musicalt, mert nagyon jól adaptálta a regényt, megmaradt a filozófiája, a szellemisége, amely – a könyv alapján készült filmben is felcsendülő – zene által válik teljessé” – idézi a teátrum közleménye Radó Denise rendezőt. A tájékoztatás szerint a díszlet vihar, hajó, sőt a London Bridge és egy falu utcaképének megjelenítésére is alkalmas, a jelmezek pedig a hatvanas-hetvenes évekbe repítik vissza a nézőket. A teátrum társulata mellett a Viharsarok Táncszínház művészei is fellépnek a darabban.

Kapcsolódó írásaink